Studenten zorgverzekering

 

Studenten zorgverzekering 2014

 

Elke Nederlandse inwoner is vanaf de leeftijd van 18 jaar verplicht om een zorgverzekering voor zichzelf af te sluiten. In de leeftijd tot het 18e levensjaar worden kinderen en jongeren namelijk meeverzekerd bij de polis van de ouders of verzorgers. De meeste zorgkosten worden dan vergoed waardoor dit erg voordelig is voor de jongere. Wanneer de leeftijd van 18 bereikt wordt lopen de zorgkosten ineens behoorlijk op, vooral als je student bent. Daarom hebben een aantal zorgverzekeraars speciale studenten zorgverzekeringen ontwikkeld. Dat scheelt de student namelijk een hoop geld. Deze studenten zorgverzekeringen zijn goedkoper dan een reguliere zorgverzekering maar geeft de verzekerde toch alle zorg die hij nodig heeft.

 

De zorgverzekering die minimaal afgesloten dient te worden is het basispakket. Deze verzekering dient vier maanden na de verzekeringsplicht afgesloten te worden. De inhoud van het basispakket wordt geheel samengesteld door de Nederlandse overheid. De vergoedingen uit het basispakket zijn dan ook bij elke studenten verzekeraar hetzelfde. De studenten kunnen bij het basispakket en de bijpassende studenten zorgverzekering genieten van:

 

·         Toegang tot alle Nederlandse ziekenhuizen

 

·         Het feit dat voorschieten niet nodig is

 

·         Toegang tot een uitgebreid pakket aan online zorg

 

·         Een internetpolis waarbij je alles snel en gemakkelijk online kan regelen

 

·         100% vergoedingen voor de meest noodzakelijke zorg

 

·         Een scherpe en vooral aantrekkelijke prijs

 

Bij elke basisverzekering in Nederland dient de verzekerde rekening te houden met het wettelijke eigen risico. Het wettelijke eigen risico bedraagt € 350,00 voor elke verzekerde vanaf 18 jaar. Wanneer de student verwacht erg weinig gebruik te gaan maken van de verzekering kan hij/zij ervoor kiezen om het eigen risico omhoog te schroeven met een bedrag van 100 tot maximaal 500 euro. Dit bedrag komt dat bovenop het wettelijke bedrag van € 350,00. Wanneer er gekozen wordt voor een hoger eigen risico krijgt u in ruil hiervoor een lagere maandpremie. Tevens kan de student die dit basispakket te nihil vindt een aanvullende verzekering afsluiten bij de betreffende zorgverzekeraar. Hierdoor kan iedere student zich naar zijn of haar wens verzekeren.

U kunt eenvoudig kijken welk pakket het beste aansluit op uw levensstijl door gebruik te maken van onze vergelijkingsmodule, klik hieronder op de oranje button om direct te beginnen.

Zorgverzekering nu vergelijken

Zorgvergoedingen

Bekijk de vergoedingen van uw zorgverzekering

Zorgpremie vergelijken

Uw zorpremie nu vergelijken

Deel uw ervaring

Beoordeel uw zorgverzekeraar