De Friesland zorgverzekering 2015

Beoordelingen

Prijs / kwaliteit
Dekking
Klantenservice
Bereikbaarheid
De Friesland zorgverzekering scoort gemiddeld: 7,3 10 Op basis van 24 beoordelingen.

De zorgverzekeraar ‘De Friesland’  staat op de vijfde plek van de grootste verzekeraars van Nederland. Deze zorgverzekeraar beschikt namelijk over 500.000 verzekerden. Zoals de naam al aangeeft zit de verzekeraar gevestigd in de provincie Friesland. Dit komt door diverse fusies in het jaar 1990 met een aantal Friese ziekenfondsen. Na het samenkomen van deze diverse Friese zorgverzekeringen heeft de zorgverzekeraar de naam ‘De Friesland’ aangehouden. Hoewel de geschiedenis van de zorgverzekeraar in Friesland ligt heeft de zorgverzekeraar inmiddels in iedere gemeente van Nederland hun klanten zitten. Hierdoor is De Friesland geschikt voor elke inwoner van Nederland.

De basisverzekering

De basisverzekering in Nederland is vastgesteld door de Nederlandse overheid. De overheid bepaalt namelijk welke vergoedingen vergoed dienen te worden in het basispakket. Hierbij is bepaald dat een groot deel van de noodzakelijke gezondheidszorg vergoed wordt. De noodzakelijke zorgkosten zijn onder ander hulp en geneesmiddelen en ziekenvervoer. De basisverzekering is dan ook bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. De zorgverzekeraar kan niet afwijken van de wettelijk vastgestelde basisverzekering. Wanneer de consument kiest voor een basisverzekering bij De Friesland is hij gegarandeerd van de beste zorg tegen de scherpste prijs. De consument kan bij De Friesland genieten van de beste zorg en uitstekende services. De consument kan bijvoorbeeld genieten van wachtlijstbemiddeling, snelle afhandeling van declaraties, hulp bij letselschade, gespreid betalen van eigen risico, het klantenprogramma Zorg & Voordeel en optimale service via de mobiele winkels, telefoon, email en mijn DFZ. De basisverzekering bij De Friesland draagt de naam ‘Alles Verzorgd Polis’. Deze polis valt onder een natura polis waarbij de consument recht heeft op zorg en wachtlijstbemiddeling. De consument hoeft in feite niks meer te doen, alles is namelijk verzorgd. Het gemak hiervan is dat de consument thuis geen nota’s ontvangt die hij daarna weer dient te declareren. De Friesland regelt de betalingen namelijk direct met de gecontracteerde zorgverleners. Deze gecontracteerde zorgverleners bieden ook de beste zorg doordat ze goede afspraken gemaakt hebben met De Friesland. Wanneer de consument in het basispakket liever kiest voor een niet gecontracteerde zorgverlener vergoedt De Friesland vaak niet meer dan 80% van het wettelijke of gecontracteerde tarief. De nota’s van de niet gecontracteerde zorgverleners moeten ook eerst voorgeschoten worden door de consument zelf. Hierdoor is het niet aan te raden om gebruik te maken van een niet gecontracteerde zorgverlener.

De Vrije keus polis

Voor de consument die de vrijheid wil hebben om gebruik te maken van een niet gecontracteerde zorgverlener is de vrije keus polis een perfecte keuze. De vrije keuze polis valt namelijk onder een restitutiepolis. Een restitutiepolis wilt zeggen dat de consument recht heeft op vergoeding van de kosten van een niet gecontracteerde zorgverlener. De consument heeft op eigen verzoek ook recht op wachtlijstbemiddeling. De polis is een paar euro per maand duurder dan de basisverzekering doordat deze polis maximaal vergoed bij niet gecontracteerde zorgverleners. De kosten worden vergoed tot het wettelijke of marktconform tarief. De nota’s worden direct naar de consument gezonden en de prijsafspraken gaan direct tussen de consument en zorgverlener. Hiervoor moet de consument goed opletten of de zorgverlener geen hoger tarief hanteert dan het marktconform tarief. De verzekering dekt namelijk tot het marktconform tarief en niet hoger.

De Friesland zorgverzekering 2014, zodra de prijzen van deze zorgverzekering bekend zijn kunt u deze onderaan de pagina terugvinden. 


Basisverzekering - Alles Verzorgd Polis

De Friesland 2015 Prijs Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 360,00 € 97,95 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 460,00 € 93,70 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 560,00 € 89,70 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 660,00 € 85,95 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 760,00 € 81,45 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 860,00 € 73,95 Meer informatie

Basisverzekering - Vrije Keus Polis

De Friesland 2015 Prijs Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 360,00 € 101,95 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 460,00 € 97,70 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 560,00 € 93,70 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 660,00 € 89,95 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 760,00 € 85,45 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 860,00 € 77,95 Meer informatie

Basisverzekering - Online Verzorgd Polis

De Friesland 2015 Prijs Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 360,00 € 90,95 Meer informatie
De Friesland basispakket met eigen risico € 860,00 € 66,95 Meer informatie
Deel uw ervaringEn help andere consumentenKlik & schrijf!

Ervaringen De Friesland

Zorgpremie vergelijken

Uw zorpremie nu vergelijken

Zorgvergoedingen

Bekijk de vergoedingen van uw zorgverzekering

Deel uw ervaring

Beoordeel uw zorgverzekeraar

Autoverzekering vergelijken

Uw autoverzekering vergelijken