OHRA zorgverzekering 2015

Beoordelingen

Prijs / kwaliteit
Dekking
Klantenservice
Bereikbaarheid
OHRA zorgverzekering scoort gemiddeld: 8,5 10 Op basis van 29 beoordelingen.

Het bedrijf OHRA is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij dat deel uitmaakt van Delta Lloyd Groep. OHRA zorgverzekering richt zich op verschillende soorten verzekeringen voor de Nederlandse consument zoals onder andere op zorgverzekeringen. De zorgverzekeraar is in 1925 opgericht onder de naam; Onderlinge Ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren. Inmiddels wordt enkel de afkorting OHRA nog benoemd. In 1999 is OHRA gefuseerd met De Delta Lloyd Groep. OHRA zorgverzekeringen en Delta Lloyd behoren sinds 2009 tot CZ groep. OHRA staat onder het Nederlandse grote publiek vooral bekend door hun bekende slogan; Van de mensen van. Het hoofdkantoor van OHRA zit in Arnhem gevestigd en telt maar liefst 1238 werknemers!

De basisverzekering van OHRA 2014

De voordeligste zorgverzekering bij OHRA is de basisverzekering. De inhoud van de basisverzekering is volledig vastgesteld door de Nederlandse Overheid. De vergoedingen in het basispakket wijken daarom bij geen enkele zorgverzekeraar af. De basisverzekering van OHRA valt onder een restitutiepolis. Wanneer de verzekerde een basisverzekering bij OHRA heeft, dient hij rekening te houden met het wettelijke eigen risico. Het eigen risico is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde bedrag; € 350,00. Het eigen risico kan door de verzekerde vrijwillig verhoogd worden tegen ruil van een lagere maandpremie. Dit is voordelig voor de verzekerde die zelden hulp nodig heeft van een zorgverlener. Voor de verzekerde die diverse malen per jaar een zorgverlener nodig heeft is het niet aan te raden om het eigen risico te verhogen. Dit is namelijk niet voordelig voor de kosten van de verzekerde. De basisverzekering van OHRA kent een aantal voordelen:

·         Vrije keus in zorgverleners

·         Mogelijkheid om alles snel en makkelijk online te regelen

·         De verzekerde kan een basisverzekering met collectief voordeel afsluiten

Wanneer u als verzekerde kiest voor een basisverzekering bij OHRA bent u verzekerd tegen alle noodzakelijke hulp in de zorgsector. Echter zijn er ook verschillende zorg aanboden die niet vergoed worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

·         Fysiotherapie in niet chronische gevallen

·         Bril of lenzen

·         Anticonceptie vanaf 21 jaar

·         Eigen bijdrage kraamzorg

·         Alternatieve geneeswijze

·         Tandheelkunde

·         Hulp bij afvallen

Voor de verzekerden die toch willen genieten van bijvoorbeeld één van deze bovengenoemde zorghulpen zijn er speciale aanvullende verzekeringen op de markt gebracht. Deze aanvullende verzekeringen zijn speciaal aangepast op de persoonlijke zorgvraag van de verzekerden.  Bij OHRA kan de verzekerde kiezen uit zes samengestelde aanvullende verzekeringen. Voor verzekerden die graag willen genieten van een vergoeding voor tandartskosten is er een speciale tandartsverzekering aanwezig. Wanneer de verzekerde niet exact weet welke aanvullende verzekering bij hem past kan hij gebruik maken van de online adviesmodule. De verzekerde kan hier zijn gegevens invullen waarna de adviesmodule aangeeft welke aanvullende verzekering het beste past bij de verzekerde. De aanvullende verzekeringen zijn allen afgestemd op de verschillende leeftijden van de verzekeraars. De verzekerde krijgt dus de perfecte aanvulling die bij hem past. Hierdoor is de aanvullende verzekering voor een jongere heel anders afgestemd dan die van 50 plussers. Hierdoor betaalt geen enkele verzekerde teveel. De levensfases bij de aanvullende verzekeringen van OHRA zijn; jongeren, singles, duo, jonge gezinnen, gezinnen en 50 plussers.

Let op in 2015 dient u de zorgpremie via automatische incasso te betalen en dient u alles online te declareren.

Hieronder kunt u de prijzen van de OHRA zorgverzekering 2014 vinden.


Basisverzekering - Zorgverzekering

OHRA 2015 Prijs Meer informatie
OHRA basispakket met eigen risico € 360,00 € 96,70 Meer informatie
OHRA basispakket met eigen risico € 460,00 € 93,37 Meer informatie
OHRA basispakket met eigen risico € 560,00 € 90,03 Meer informatie
OHRA basispakket met eigen risico € 660,00 € 86,70 Meer informatie
OHRA basispakket met eigen risico € 760,00 € 83,37 Meer informatie
OHRA basispakket met eigen risico € 860,00 € 80,03 Meer informatie
Deel uw ervaringEn help andere consumentenKlik & schrijf!

Ervaringen OHRA

Zorgpremie vergelijken

Uw zorpremie nu vergelijken

Zorgvergoedingen

Bekijk de vergoedingen van uw zorgverzekering

Deel uw ervaring

Beoordeel uw zorgverzekeraar

Autoverzekering vergelijken

Uw autoverzekering vergelijken