Studenten zorgverzekering

studenten zorgverzekeringen

Ben je een student en heb je een goedkope zorgverzekering nodig? Vergelijk dan nu snel alle aanbieders want je kan iedere extra cent gebruiken toch? Studenten hebben vaak andere wensen in dekkingen dan de gemiddelde bezoeker. De zorgverzekeraars zijn zich bewust van het feit dat de meeste studenten gezond zijn en vaak een kleine aanvulling nodig hebben op de basisverzekering, hierbij kan je denken aan tandzorg of fysiotherapie.

 

Waarom je studenten zorgverzekering vergelijken via ZorgverzekeringWijzer?

ZorgverzekeringWijzer kan je helpen om een passende studenten zorgverzekering te vinden die goed aansluit op je wensen, en belangrijker nog 100% onafhankelijk. Op de pagina: zorgpremie vergelijken kan je eenvoudig selecteren wat je nodig denkt te hebben voor het komende zorgseizoen. Door het invullen van je persoonlijke gegevens met je geboortedatum komen automatisch de studentenverzekeringen in de resultaten. Het is niet zo dat je altijd een studentenverzekering af moet sluiten om het goedkoopste uit te zijn, er zijn namelijk verzekeraars die met een korting via ZorgverzekeringWijzer goedkoper uit de vergelijking kunnen komen.

Als student besparen op je zorgverzekering?

De meeste studenten zijn en leven gezond, hierdoor kan je besparen op je studenten zorgverzekering. Dit kan je doen door je eigen risico te verhogen, dit zorgt voor een extra korting op je zorgpremie tot wel € 20,- per maand. Wel is het belangrijk dat je geld opzij zet in het geval dat je zorgkosten gaat maken kan dit nogal duur uitvallen. Bekijk ook goed de aanvullende studenten zorgverzekeringen, dit indien je gebruik maakt van fysiotherapie of tandzorg. Ga je regelmatig naar de fysiotherapie dan kan je beter een kleine aanvullende polis nemen met enkel fysiotherapie. Heb je een slecht gebit, sluit dan een tandverzekering af, als je een goed gebit hebt is het verstandig dat je dit niet aanvullend verzekerd en gewoon zelf betaalt.

Hoe kan je een studenten zorgverzekering vergelijken?

Op ZorgverzekeringWijzer kun je op een eenvoudige en snelle manier een zorgpremie vergelijking maken.  Je start met het invullen van je persoonlijke gegevens, hierdoor worden de studenten zorgverzekeringen geselecteerd indien je leeftijd onder de 28 is. Daarna kan je de verzekering aanpassen aan je persoonlijke voorkeur zoals bijvoorbeeld; Fysiotherapie, Tandzorg en keuzevrijheid. Indien je verder bent gegaan dan kom je op de uitkomstenpagina terecht, hier zie je een overzicht van de studenten zorgverzekeringen, bij een aantal verzekeraars kan je jouw gegevens invullen op de website bij andere kan je worden doorgestuurd naar de website van de aanbieder om hier je gegevens in te vullen. Zorg er in ieder geval voor dat je al je gegevens bij de hand hebt als je het in moet vullen zoals je BSN nummer. Let op de prijzen die je tegenkomt op ZorgverzekeringWijzer kunnen afwijken van andere websites vanwege onze collectiviteitskorting op de zorgverzekeringen.

studenten zorgverzekering vergelijken

Zorgtoeslag voor studenten

Uiteraard wil je een zo laag mogelijke zorgpremie maar heb je ook gedacht aan de zorgtoeslag? In Nederland geldt een compensatie voor verzekerden, of je hiervoor in aanmerking en wat de hoogte van de zorgtoeslag is, is afhankelijk van een aantal zaken:

  • Minimale leeftijd van 18 jaar
  • In het bezit zijn van een zorgverzekering in Nederland
  • Woonachtig in Nederland
  • Niet meer inkomsten hebben dan € 30940,-

Voor meer informatie over de zorgtoeslag zie: Wat is zorgtoeslag.

studenten zorgverzekeringen vergelijken

 

Zorgpremie vergelijken

Uw zorpremie nu vergelijken

Zorgvergoedingen

Bekijk de vergoedingen van uw zorgverzekering

Deel uw ervaring

Beoordeel uw zorgverzekeraar

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.