Studenten zorgverzekering

Studenten hebben vaak andere wensen omtrent hun zorgverzekering in vergelijking met bijvoorbeeld gezinnen. Gelukkig zijn de zorgverzekeraars zich de afgelopen jaren steeds meer bewust geworden over de wensen van deze doelgroep. Wat vindt een student belangrijk? Is dit een vergoeding voor brillen/lenzen, fysiotherapie of juist de tandzorg? Dit is voor ieder individu anders. Er zijn verschillende zorgpakketten die overeenkomen met de gewenste mogelijkheden. Wil je kijken welke zorgverzekeraar voor de zorgverzekering 2015 het beste bij jou past? Maak dan eenvoudig een vergelijking met de zorgvergelijker van ZorgverzekeringWijzer!

Enkele speerpunten van een studenten Zorgverzekering:

  • Vergoeding voor de meest noodzakelijke zorg
  • Alles direct online eenvoudig te regelen, zowel het contact als declaraties
  • Korting op het pakket door beperkte vergoedingen
  • Soms aantrekkelijke extra’s, zoals gehoorbeschermers of gratis condooms (zie hiervoor de actievoorwaarden van de betreffende verzekeraars)

Zorgpremie vergelijken

Het eigen risico voor studenten

Veel studenten kiezen ervoor om het eigen risico te verhogen. Studenten zijn over het algemeen gezond en maken weinig aanspraak op de zorgverzekering. Het wettelijke eigen risico voor 2015 is vastgesteld op 375 euro. Dit risico kan vrijwillig verhoogd worden naar 875 euro. Door het verhogen van je eigen risico kun je gemiddeld 20 euro per maand op je zorgpremie bespraken. Let wel op: wanneer je kosten maakt is het raadzaam om een ‘’noodpotje’’ achter de hand te hebben.

Ben je net 18 jaar geworden en studeer je nog op dit moment? Dan is het verstandig om zelf een studentenzorgverzekering af te sluiten. Dit in plaats van mee te liften op de polis van je ouders, gezien dit vaak duurder is, omdat je dan geen recht hebt op kortingen speciaal voor studenten.

Hoe werkt het vergelijken van een studenten Zorgverzekering?

Op ZorgverzekeringWijzer kun je op een eenvoudige en snelle manier een zorgpremie vergelijking maken. Als je jonger dan 28 jaar bent en nog studeert, dan stuurt de vergelijker je automatisch door naar de studentenselectie. Op basis van jouw eisen worden de resultaten vastgesteld. De goedkoopste zorgverzekering met de machpercentages worden getoond. Vervolgens selecteer je de zorgverzekeraar die je het meest aanspreekt en kun je direct een zorgverzekering online afsluiten! In sommige gevallen kan het zo zijn dat je wordt doorgestuurd naar de website van de aanbieder om daar direct je gegevens in te vullen.

Klik hier om direct uw studenten zorgverzekering te vergelijken.

Zorgpremie vergelijken

Uw zorpremie nu vergelijken

Zorgvergoedingen

Bekijk de vergoedingen van uw zorgverzekering

Deel uw ervaring

Beoordeel uw zorgverzekeraar