Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Er is dubbele premie afgeschreven door mijn zorgverzekeraar

Nadat u bent overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan is het mogelijk dat er een dubbele premie is afgeschreven van uw rekening. De reden hiervoor is dat het de vooral de laatste week bij de zorgverzekeraars een enorme drukte is door het verwerken van  de "overstappers" van deze dagen. Het kan voorkomen dat door de drukte de switch niet helemaal vlekkeloos verloopt en de afsluiting en aanmelding elkaar net ontlopen, op dat moment kan het zijn dat u zowel de oude als nieuwe zorgverzekeraar betaald voor hun diensten. Echter is het nooit mogelijk om twee zorgverzekeringen tegelijk te hebben en zal de onterecht belaste zorgpremie terug worden gestort.

Wanneer ontvangt u het geld terug? 

Het kan meestal wel enkele weken duren voordat u de premie terugkrijgt van de oude zorgverzekeraar. Een gemakkelijke manier is om via internetbankieren de storting terug te vorderen, ook wel storneren genoemd.

Ben er zeker van dat u bent geaccepteerd. 

Let wel dat het belangrijk is dat indien u het geld terugvordert van uw oude zorgverzekering dat u bent geaccepteerd voor de nieuwe zorgverzekering. Anders bent u namelijk niet verzekerd en dat kan resulteren in een boete van € 332,25 van het Zorginstituut Nederland.

Dubbele premie door de nieuwe zorgverzekering afgeschreven?

Dit is ook mogelijk, indien u na 1 januari overstapt naar een nieuwe zorgverzekering. Let wel: dit is alleen mogelijk indien u zelf uw huidige zorgverzekering voor 31 december heeft gestopt. Dan schrijft de zorgverzekeraar direct tweemaal de premie af van de zorgverzekering voor het nieuwe jaar. U dient daar rekening mee te houden indien u na 1 januari kiest voor een andere zorgverzekering.  

Niet het antwoord dat u zocht? Neem dan contact met ons op via email of bel met onze klantenservice, bereikbaar op 020-8950040 (lokaal tarief)

Zorgpremie vergelijken

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.