Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn rekening declareren?

Heeft u een rekening ontvangen van een zorgverlener en u wilt deze bij uw zorgverzekeraar declareren? Dat kan vaak op een aantal verschillende wijzen afhankelijk per zorgverzekeraar.

Online declareren

Tegenwoordig is het mogelijk bij alle zorgverzekeraars om de kosten van de zorgverlener direct op de website van de zorgverzekeraar zelf te declareren. U kunt dit vaak doen door een foto van de nota in te scannen en deze te uploaden binnen het beveiligde gedeelte van de website van de zorgverzekeraar.

Schriftelijk declareren

Uiteraard bestaat er voor de digibeten ook de mogelijkheid om de rekening schriftelijk in te dienen. Vaak dient u op de website van de zorgverzekeraar een formulier te downloaden en de originele nota mee te sturen naar het adres van de zorgverzekeraar. Let wel dat dit langer duurt qua verwerking dan de online mogelijkheid.

Declareren via de app

Er zijn nog gemakkelijkere manieren om uw nota van uw zorgverlener te declareren. Een veelvoud aan zorgverzekeraars heeft een eigen App in de Appstore (Apple) of  in de google market (Android) alwaar u de App kunt downloaden. Binnen deze applicatie bestaat dan de mogelijkheid tot het direct versturen van de declaratie door middel van het maken van een foto van je nota en deze direct via de applicatie te versturen.

Bekijk de pagina van de Zorgverzekeraars Nederland voor de actuele contactgegevens

 

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.