Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kunt u de zorgverzekering wijzigen?

Wanneer u wijzigingen wilt aanbrengen aan uw zorgverzekering gelden hierbij sommige wijzigingen speciale tijden en termijnen voor. Welke tijden en termijnen er worden vastgesteld kunt u hier lezen.

Wanneer kan ik mijn zorgverzekering wijzigen?

De zorgverzekering kunt u in standaard gevallen maar één keer per jaar wijzigen. Wanneer u van zorgverzekering wilt overstappen of uw aanvullende pakket wil wijzigen dient u dit te doen voor 1 januari van het komende verzekeringsjaar. De wijzigingen gaan dan ook per 1 januari in. Deze wijzigingen kunt u zowel telefonisch als schriftelijk laten vastleggen. Voor meer informatie zie: Tot wanneer kan ik mijn zorgverzekering opzeggen

Wanneer kan u het wettelijke eigen risico laten aanpassen?

Het wettelijke eigen risico is voor 2017 vastgesteld op een bedrag van € 385,00. Doordat het verplichte eigen risico wettelijk bepaald is kan het eigen risico niet verlaagd worden. De verzekerde kan er enkel voor kiezen om zijn eigen risico te verhogen. Het eigen risico kan verhoogd worden met een bedrag van 100 euro tot maximaal 500 euro. Dit bedrag komt dan bovenop het wettelijke bedrag van € 385,00. Het eigen risico kan aangepast worden aan het begin van ieder verzekeringsjaar en moet dus voor 1 Januari van het aankomende verzekeringsjaar gemeld zijn.

Hoe kunt u veranderen hoe vaak u premie wilt betalen?

Wanneer u bijvoorbeeld uw premie in plaats van maandelijks voortaan eenmaal per jaar wilt betalen, is dit mogelijk. De verzekerde betaalt dan alle maanden in één keer. Uiteraard kan er ook gekozen worden uit andere betalingstermijnen. Wanneer u uw betalingstermijnen wilt aanpassen dient u dit voor het aankomende verzekeringsjaar gemeld te hebben aan de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar zorgt er dan voor dat de wijzigingen plaatsvinden in het aankomende verzekeringsjaar. Wanneer u dit later dan 1 januari doorgeeft kan dit niet meer gewijzigd worden.

Hoe kunt u de naam op de polis van de verzekerde veranderen?

De naam op de polis van de verzekerde kan op elke moment van het jaar veranderd worden. Let wel op dat de verandering niet telefonisch geregeld kan worden. De naamswijziging moet schriftelijk naar de zorgverzekeraar verzonden worden.

Wanneer kan iemand zijn zorgverzekering beëindigen?

De huidige zorgverzekering van de verzekerde kan alleen stop gezet worden voor 1 januari van het aankomende verzekeringsjaar. De verzekerde moet dit dan voor 31 december regelen zodat het 1 januari aangepast kan worden bij de verzekeraar. Wanneer u de zorgverzekering heeft stopgezet, kunt u tot 1 februari de tijd nemen om u aan te melden bij een andere zorgverzekeraar. Deze kosten worden dan met terugwerkende kracht geregeld. Wanneer u niet voor 1 februari een nieuwe verzekering heeft afgesloten, loopt u het risico om een boete te ontvangen. Voor meer informatie lees ook: Tot wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering

Een andere verandering doorgeven

Wanneer u een andere wijziging wilt doorgeven zoals bijvoorbeeld een rekeningnummer wijzigen, kan dit in bijna alle gevallen op ieder tijdstip. Vaak hebben de zorgverzekeraars ook een internetpagina waarop de verzekerde gemakkelijk zijn gegevens kan inzien en wijzigen. Liever persoonlijk iemand spreken? Dan belt u gewoon even naar de helpdesk. De medewerkers van de zorgverzekeraars helpen uw graag verder met uw wijzigingen.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.