Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik ga op vakantie. Hoe is mijn zorgverzekering dan geregeld?

Indien u op vakantie gaat naar het buitenland kan het helaas voorkomen dat er iets gebeurt waardoor u genoodzaakt bent om medische hulp in te schakelen. Dit hoeft niet altijd spoedeisende hulp te zijn, maar er zijn ook zaken zoals vaccinaties en voorlichting waar uw zorgverzekering hulp bij kan bieden.

Zorg in het buitenland

Iedereen die in Nederland een zorgverzekering heeft afgesloten heeft recht op zorg in het buitenland. De vergoeding die u dan ontvangt van uw zorgverzekeraar is gelijk aan de kosten voor dezelfde zorg in Nederland. Echter, de kosten in het buitenland zijn vaak een veelvoud van de kosten die u in Nederland zou maken. Het resterende gedeelte dient u vaak zelf te bekostigen of u kunt dit extra verzekeren via een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering. Wij hebben de vergoedingen van deze hulp op een rij gezet. U kunt dit bekijken op de volgende pagina’s:

Gaat u buiten Europa op vakantie, let er dan op dat niet iedere zorgverzekering een werelddekking heeft, maar alleen voor europa. Bekijk de polis die u heeft daarom zorgvuldig op de pagina: Dekkingsgebied zorgverzekeraars buitenland.

Reisverzekering

Indien u niet aanvullend verzekerd bent of geen dekkingsgebied heeft, kan het handig zijn om een reisverzekering af te sluiten voor uw vakantie. Dit kan een kortlopende verzekering zijn voor de duur van de vakantie of een doorlopende reisverzekering. De laatste is al rendabel als u meer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat. Lees ons uitgebreide artikel over zorgverzekering of reisverzekering

Vaccinaties nodig?

Dan is er goed nieuws: veel zorgverzekeraars vergoeden namelijk voor 100% de vaccinaties via de aanvullende zorgverzekering. Dit kunnen inentingen zijn maar ook malariatabletten voor risicogebieden. Of u dit vergoed krijgt van uw zorgverzekering, leest u op de pagina: Vergoeding vaccinaties buitenland.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.