Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik heb een nieuwe zorgverzekering afgesloten, kan ik deze nog wijzigen en / of annuleren?

Heeft u een nieuwe zorgverzekering afgesloten maar u wil hier toch liever van afzien voor welke reden dan ook? Geen enkel probleem, u heeft wettelijk gezien 14 dagen de tijd na het ontvangen van uw polis om de zorgverzekering te wijzigen of te annuleren. 

Alsnog een nieuwe zorgverzekering kiezen?

U kunt een nieuwe zorgverzekering kiezen tot 31 Januari, let wel dan dient u of uw (nieuwe zorgverzekeraar) uw huidige zorgverzekering te hebben opgezegd voor 1 Januari. Indien dit niet gebeurd is door uw toekomstige zorgverzekeraar of uzelf dan zal de overeenkomst met de huidige zorgverzekeraar worden gecontinueerd voor een nieuw kalenderjaar.

Wie zegt mijn oude zorgverzekering op?

De zorgverzekeraar waarbij u zich aansluit zorgt ervoor dat uw oude polis bij uw oude verzekeraar zal worden opgezegd. Heeft u dit zelf gedaan voor 31 December dan heeft u tot 31 Januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. 

Wat kost het wijzigen of annuleren van mijn zorgverzekering?

Indien u binnen de wettelijke termijn van 14 dagen een wijziging wil doorgeven of de zorgverzekering wilt annuleren dan brengt dit geen kosten met zich mee.

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk ook gedurende het jaar uw zorgverzekering te wijzigen, deze werken dan vaak met modules zoals FBTO, lees hiervoor de polisvoorwaarden van uw huidige zorgverzekeraar om te zien of dit mogelijk is. 

Opnieuw kijken of de zorgverzekering die u heeft afgesloten nog bij u past of welke alternatieven er zijn start direct met uw zorgpremie vergelijken.

Heeft u naar aanleiding van dit antwoord nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice deze zijn te bereiken via email: info@zorgverzekeringwijzer.nl of telefonisch op: 020-8950040 (lokaal tarief) op werkdagen van 09:00- 17:00

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.