Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik bij iedere zorgverzekeraar een verzekering afsluiten?

Iedereen boven de 18 jaar is verplicht tot het afsluiten van een zorgverzekering, minimaal het basispakket, de voorwaarde die hiertegenover staat is dat u bij iedere zorgverzekeraar terecht kunt voor het afsluiten van dit basispakket. Hierbij maakt het dus niet uit: welk geslacht u heeft, hoe oud u bent, of u een ziekte heeft etc. Wel kunnen ze u weigeren voor een aanvullende zorgverzekering, dit zal dan gebeuren via medische selectie.

Afsluiten bij iedere zorgverzekeraar

U kunt het basispakket afsluiten bij iedere zorgverzekeraar zonder dat hier aanvullene vragen zoals een medische selectie voor noodzakelijk zijn. Hierin staat u geheel vrij te kiezen voor welke zorgverzekeraar u gaat, wel is het zo dat ze een verschillende dekking hebben.

Het basispakket is dan ook bij alle zorgverzekeraars exact hetzelfde, de inhoud wordt namelijk ieder jaar door de Nederlandse overheid bepaald. De zorgverzekeraars zelf hebben hier geen invloed op, wel op de hoogte van de prijs van het pakket, dit verschilt namelijk wel per zorgverzekeraar. Het verschil binnen deze prijzen komt door welke soort polis je hebt, kies je voor keuzevrijheid dan betaal je meer. Maakt het je niet uit dat je voor een behandeling 50 kilometer moet rijden dan ben je goedkoper kwijt. Lees alles over welke soorten polissen er zijn.

Nieuwsgierig geworden naar de prijzen van het basispakket voor de zorgverzekering 2018: start dan nu met het vergelijken van uw zorgverzekering op onze pagina: zorgpremie vergelijken. 

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.