Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik naar ieder ziekenhuis gaan?

Iedereen ouder dan 18 jaar en woonachtig en / of werkzaam in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben, hiervan is minimaal het basispakket wettelijk verplicht. Dit resulteert erin dat iedereen met spoedeisende hulp altijd overal terecht kan voor een behandeling. Echter komen er wellicht wijzigingen in de zorgverzekering 2016 die dit niet meer mogelijk gaan maken. 

Situatie op dit moment:

In Nederland leven we gelukkig in een zorgstaat met zorgplicht. Dit wil zeggen dat indien men hulp nodig heeft deze persoon overal in Nederland geholpen dient te worden. Echter krijgen we wel steeds vaker te maken met de keuzevrijeheid waarin we beperkt worden door de zogeheten budgetpolis. Dit komt er op neer dat u naar ieder ziekenhuis kunt gaan, maar dat de zorgverzekeraar in sommige gevallen slechts 50% van de kosten van de behandeling zal betalen. Dit komt doordat in deze budgetpolissen een afspraak staat dat u soms bij maar 10 ziekenhuizen in Nederland terecht kunt. Lees hier alles over op wat is een budgetpolis.

Mogelijke toekomstige situatie

Minister Schippers is een enorme voorstander van het verbeteren van de kwaliteit van zorg, echter is ze ook een voorstander van goedkope budgetpolissen. Het idee dat tot nu toe is geopperd bestaat uit een nieuwe polis te ontwikkelen waarbij de consumenten enkel gebruik kunen maken van gecontracteerde zorg. Gaat de consument alsnog naar een hulpverlener waarmee geen contract is afgesloten dan bestaat de kans dat u als consument het volledige bedrag van de behandeling moet gaan betalen. Uiteraard lijkt het aantrekkelijk een goedkopere zorgpremie maar goedkoop kan duurkoop blijken indien u daadwerkelijk gebruik gaat maken van zorg buiten de contracten die uw zorgverzekeraar heeft. U kunt dit voorkomen door keuzevrijheid te kiezen in de zorgvergelijker om verrassingen achteraf te voorkomen.

Indien u ten alle tijden naar een ziekenhuis wenst te gaan waar u zich op dat moment dan ook mag bevinden zonder extra kosten te willen maken, dan dient u voor keuzevrijheid te kiezen tijdens het vergelijken van de zorgpremie.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.