Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Mag een zorgverzekeraar mij weigeren?

Een zorgverzekeraar is bij wet verplicht om u ten alle tijden te accepteren voor een nieuwe zorgverzekering. Let wel dit geldt enkel voor het afsluiten van het basispakket voor de zorgverzekering 2018. Voor dit pakket mag u nooit geweigerd worden op gronde van geslacht, leeftijd of gezondheid, vooral dit laatste kan wel meespelen bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering.

 

Medische acceptatie bij een aanvullende zorgverzekering:

Indien u van plan bent om te wisselen van zorgverzekering en hierbij een aanvullende polis af te sluiten dan is het soms verstandig om vooraf contact op te nemen met de nieuwe zorgverzekeraar over welke eisen zij hebben. Dit zijn vooral de uitgebreide pakketten met hoge vergoedingen, denk hierbij aan onbeperkte fysiotherapie. Wacht dus niet te lang indien u van plan bent om een overstap te gaan maken komend jaar als u bang bent mogelijk niet geaccepteerd te worden.

Indien u gebruik maakt van onze zorgvergelijker dan kunt u bij het kiezen van maximale fysiotherapie (de uitgebreide pakketten met hoge vergoedingen) selecteren of u wel of geen medische selectie wilt bij het afsluiten van de polis, het is namelijk ook mogelijk om dit zonder medische selectie te doen.

Lees meer over medische selectie van de zorgverzekering.

Een uitzondering op het weigeren van de basisverzekering.

Er is slechts een uitzondering wanneer de zorgverzekeraar u mag weigeren voor het afsluiten van een basisverzekering. Dit is namelijk wanneer uw zorgverzekering is beëindigd vanwege fraude of het niet betalen van de zorpgremie. Dit kan resulteren in een uitsluiting voor de periode van 5 jaar en dan kan het verstandig zijn om uw zorgverzekering te vergelijken.

Komt u er niet uit of heeft u toch nog vragen over de medische selectie, neem dan gerust contact met onze klantenservice, zij staan graag voor u klaar! 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.