Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Tandartsverzekering zinvol of niet?

tandartsverzekering, zinvol of niet?Een tandartsverzekering, als extra optie of als aanvulling op het basispakket is dit zinvol? Een zorgverzekering, de naam zegt het al, is een verzekering. En een verzekering is een voorziening voor onvoorziene tegenvallers en geen betaalrekening. Je kunt beter sparen voor voorzienbare kosten dan je hiervoor verzekeren. Ook kun je beter geen verzekering afsluiten voor kosten die je prima zelf kunt betalen. Verzeker slechts de tegenvallers die je financieel niet aankunt.

Een mooi voorbeeld is de tandartsverzekering. Je weet dat je al jaren 2 x per jaar naar de tandarts gaat en wellicht naar de mondhygiëniste. Dat kost samen bijna 100 euro per jaar. Een tandartsverzekering met 100% dekking tot 250 euro kost bijna 175 euro per jaar premie. Ga je dit verzekeren?

Het sommetje is eenvoudig. Die 100 euro per jaar ben je sowieso kwijt. Daar ga je nu 175 euro per jaar voor betalen om die 100 euro terug te krijgen. Dus je begint het jaar met 75 euro ‘verlies’. Maar als je 250 euro aan de tandarts uitgeeft krijg je dat terug en heb je 75 euro ‘verdient’.

Maar doe dit nou eens 10 jaar achter elkaar. Dan heb je 1750 euro betaalt, dat is zeker. Maar je hebt vast en zeker niet ieder jaar 250 euro bij de tandarts gedeclareerd. Niet doen dus. Een tandartsverzekering is beter voor de verzekeraar dan voor de verzekeringnemer. Niet doen dus. Wat je wel moet blijven doen is periodiek je gebit laten controleren door de tandarts. Verzeker dit maar niet.

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.