Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar?

Tot wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering?

Indien u in het bezit bent van een zorgverzekering dan kunt u naar een nieuwe zorgverzekering overstappen vanaf begin november tot 31 december. De prijzen van de zorgverzekeraars worden in 2017 uiterlijk op 12 November 2017 bekend gemaakt. De periode tot en met eind december kunt u dan gebruiken om uw zorgverzekering te vergelijken en een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar. Indien u binnen deze periode zelf uw huidige zorgverzekering heeft opgezegd, dan bestaat de mogelijkheid tot 31 januari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen, let wel u dient dan vaak twee termijnen tegelijk te betalen bij uw nieuwe zorgverzekeraar.

Uitzonderingen voor het tussentijds overstappen naar een nieuwe zorgverzekering

Er is een aantal uitzonderingen als u wilt overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. De volgende situaties behoren hiertoe:

  • Indien u vanuit het buitenland in Nederland komt wonen en nog niet in het bezit bent van een Nederlandse zorgverzekering.
  • Wanneer u verzekeringsplichtig bent en nog niet in het bezig bent van een zorgverzekering.
  • Wanneer u 18 jaar bent geworden en vanaf dat moment niet meer op de naam van uw ouders meeverzekerd wilt zijn.
  • Wanneer u in het buitenland woont en in Nederland belasting betaalt.
  • Wanneer u in militaire dienst was en uit dienst treedt.
  • Als de collectieve verzekering via uw werkgever stopgezet wordt door bijvoorbeeld een faillissement.
  • Indien u wettelijk gaat scheiden van uw partner.

Overstappen is besparen in 2018!

Voldoet u aan bovenstaande punten en bent u op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor uw nieuwe situatie? Vaak is het zo dat de oude zorgverzekering lang niet meer aansluit op de wensen van nu, indien u nog nooit bent overgestapt kunt u in sommige gevallen tot wel 300 euro per jaar besparen op uw zorgpremie! U kunt dan eenvoudig en snel alle zorgverzekeraars met elkaar vergelijken via onze zorgvergelijker. Binnen enkele minuten heeft u een zorgverzekering die aansluit op uw levensstijl en wellicht kunt u nog geld besparen ook! Overstappen is eenvoudig, dit gebeurt in bijna alle gevallen direct online! Heeft u hulp nodig bij het overstappen dan zijn wij te bereiken via de chat op de website of telefonisch tijdens kantooruren, de helpdesk van ZorgverzekeringWijzer staat voor u klaar, tevens kunt u gebruik maken van onze kortnigen tot wel 25% op de aanvullende polissen, ook als u al uw zorgverzekering heeft bij deze zorgverzekeraar!

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.