Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

vrijwillig eigen risico verhogen; Ja of Nee

Je vraagt je wellicht af of je het eigen risico van de zorgverzekering vrijwillig moet verhogen om eventuele kosten te besparen? Dat is uiteraard aan jezelf om daar een goede inschatting van te maken of je het komende zorgseizoen kosten gaat verwachten. Het voordeel dat je hiermee kan behalen indien je het eigen risico vrijwillig verhoogt is ongeveer 240 euro op jaarbasis. Echter moet je naar het ziekenhuis vanwege een ongeluk, dan heb je dus dubbel pech!

Het verplichte eigen risico geldt voor de basisverzekering en enkel voor verzekerden van 18 jaar en ouder. Bent u chronisch ziek of gehandicapt, dan krijgt u via de overheid een financiële compensatie indien u aan kunt tonen deze kosten te hebben gemaakt.  Vrijgesteld van het eigen risico zijn:

  • Huisartsenzorg
  • Verloskundige zorg en kraamzorg
  • Gratis bevolkingsonderzoeken, zoals bijvoorbeeld het borstkankeronderzoek
  • Hulpmiddelen in bruikleen van thuiszorgorganisaties.
  • De griepprik voor risicogroepen
  • Verzekerden jonger dan 18 jaar
  • Tandartskosten bij jongeren onder de 18 jaar
  • Nacontroles bij levende orgaandonatie van de lever en / of nier

Besparen op je zorgpremie?

Het klinkt zo fijn om te kunnen besparen op je zorgpremie, echter zijn er wel een paar haken en ogen aan dit verhaal want dit is mogelijk echter dan dien je het vrijwillig eigen risico te verhogen tot maximaal € 500,- per jaar. In totaal komt dit voor de zorgverzekering van 2018 dan uit op € 885,- per jaar. De korting die je kan verwachten verschilt per zorgverzekeraar echter komt dit wel neer op gemiddeld 20 euro per maand.

Stroomdiagram keuze verhogen eigen risico:

 

Heb je het stroomdiagram gevolgd en weet je al wat je gaat doen straks in 2018? Bekijk anders eerst even wat het verschil is indien je jouw zorgverzekering vergelijkt met en zonder het verhogen van het vrijwillige eigen risico, je kan dit snel en eenvoudig doen op de pagina: zorgpremie vergelijken.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.