Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn zorgverzekering opzeggen?

opzeggen zorgverzekeringOverstappen tijdens het zorgseizoen

Heb je besloten om een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan hoef je geen zorgen te hebben over het opzeggen van je zorgverzekering. Dit gebeurd namelijk automatisch nadat je bent geaccepteerd door je nieuwe verzekeraar dan zegt deze je oude polis direct op tot 31 December.

Overstappen tussen 1 Januari en 31 Januari:

Als je geen keuze hebt kunnen maken naar welke zorgverzekering je over zou willen stappen dan bestaat er de mogelijkheid om tot 31 Januari te wachten. Echter dien je dan wel zelf in December je huidige zorgverzekering op te zeggen, dit kan eenvoudig door een brief te sturen of een email afhankelijk welke zorgverzekeraar je hebt en welke mogelijkheden deze bieden.

Tussentijds overstappen 1 Februari tot 18 November:

Stap je tussentijds over naar een nieuwe zorgverzekeraar vanwege het beëindigen van je dienstverband met een collectieve verzekering, een echtscheiding of emigratie dan dien je er wel op te letten dat je de zorgverzekering zelf opzegt, ook dit kan vaak via email of een brief naar de betreffende zorgverzekeraar.

Let op bij de medische acceptatie:

Kies je een aanvullende dekking met een zeer uitgebreid pakket bijvoorbeeld voor uitgebreide fysiotherapie, dan is er de kans dat je niet wordt geaccepteerd. Begin daarom vroegtijdig met het aanvragen van een dergelijke polis zodat je niet onverhoopt toch nog een andere zorgverzekeraar moet kiezen. Bij het aanvragen van de polis wordt vaak de huidige stopgezet waardoor je tot 31 Januari een nieuwe polis aan kan vragen. 

Kunt u zelf geen nieuwe zorgverzekering kiezen? Maak dan gebruik van onze handige zorgvergelijker, onafhankelijke alle polissen een pakket op maat! Bekijk het snel op de pagina: zorgpremie vergelijken. In tegenstelling tot vele andere websites bieden wij wel een echt onafhankelijk advies! Vaak bieden wij ook nog eens extra hoge kortingen tot wel 25% op de aanvullende polissen van een aantal verzekeraars! Bekijk snel je voordeel.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.