Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik mijn zorgverzekering niet kan betalen?

Allereerst is het natuurlijk een vervelende situatie indien u niet meer in staat bent de premie voor uw zorgverzekering te betalen. Het is heel belangrijk dat u hier zo snel mogelijk een oplossing voor gaat vinden. Heeft u bijvoorbeeld al gedacht aan het aanvragen van zorgtoeslag? U kunt kijken of u recht heeft op zorgtoeslag op onze pagina.

Heeft u al zorgtoeslag, maar lukt het alsnog niet om uw zorgverzekering te betalen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor een oplossing, eventueel door middel van een betalingsregeling.

Wat gebeurt er als u de zorgverzekering niet meer betaalt?

Het is gelukkig niet zo dat als u één keer niet op tijd kunt betalen, u aangemeld wordt als wanbetaler. Dit gebeurt pas na 6 maanden betalingsachterstand. Als het op welke manier dan ook zover is gekomen, dan komt het Zorginstituut Nederland in actie. Zij zullen de zorgpremie van uw inkomen afhouden, ook indien u op bijstandsniveau leeft. De premie die u dan betaalt is 130% van de standaardpremie.

Let op vanaf 1 januari 2017 zullen een aantal taken waaronder het wanbetalen overgaan naar het CAK. U ontvangt dus een bericht van het CAK en niet meer van het Zorginstuut Nederland. Lees ook: Zorginstituut Nederland over naar CAK

De zorgverzekeraar zou de aanvullende zorgverzekering die u eerder had, kunnen beëindigen. Ook kan het voorkomen dat u zelfs na het voldoen van uw schulden niet meer geaccepteerd wordt. Dit brengt extra kosten voor u met zich mee.

U heeft uw verzekering opgezegd en geen nieuwe zorgverzekering afgesloten?

Dan kunt u een boete verwachten van het CAK (voorheen Zorginsituut Nederland) reageert u vervolgens niet op de oproep om een verzekering af te sluiten dan volgt een tweede boete. Het Zorginstituut Nederland meldt u vervolgens aan bij een zorgverzekeraar en gaat 12 maanden lang de standaardpremie van de zorgverzekering inhouden op uw inkomsten. Heeft u geen inkomsten, dan ontvangt u een acceptgiro thuis om de betaling te voldoen.

Wilt u  graag hulp bij het oplossen van de problemen, dan kunt u terecht bij de zorgverzekeringslijn.nl dit is een instantie die wanbetalers informeert over de verplichte zorgverzekering en is de  schakel tussen wanbetalers en overige instanties. 

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.