Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is de hoogte van het eigen risico in 2018

Hoogte van het eigen risico 2018

Het eigen risico 2018 zal gelijk blijven op de 385,- euro zoals dit ook in 2016 en 2017 het geval was, aanvankelijk zou dit stijgen naar 400,- maar informateur Gerrit zal heeft dit tegengehouden.

Al vanaf het begin dat het eigen risico zijn toetreding maakte tot de huidige zorgverzekering is deze ieder jaar gestegen. Daar waar het eigen risico startte op € 150,- in 2008 is dit het afgelopen jaar opgelopen tot € 385,-. De verhogingen van het eigen risico waren volgens de zittende ministers noodzakelijk om de zorgpremie betaalbaar te houden, zouden we deze dus niet gehad hebben dan zouden we wellicht € 30,- per maand extra premie betalen.

Solidariteit en verkiezingscampagnes

Recentelijk zijn ook de zorgverzekeraars tegen de hoogte van het eigen risico gaan schoppen. Zij zijn van mening dat de solidariteit van de zorgverzekering in het geding komt en streven naar een maximaal wettelijk verplicht eigen risico van € 150,- per persoon per jaar. Niet alleen de verzekeraars zelf zijn er tegen recentelijk bleek ook dat de SP, PVV en de 50plus partij het eigen risico in zijn geheel zouden willen afschaffen, dit zou een speerpunt gaan worden tijdens de verkiezingen straks in het voorjaar van 2017. 

eigen risico 2017Vrijwillig verhogen van het eigen risico zal wel mogelijk blijven tot maximaal € 500,- bovenop het wettelijk verplichte eigen risico, zo ook voor de komende zorgverzekering, of dit al dan niet rendabel voor u is kunt u vinden op de pagina: Vrijwillig verhogen van het eigen risico

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.