Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Een aanvullende zorgverzekering is een onderdeel van de zorgverzekering en deze dekt de kosten die niet vallen binnen het “basispakket”. Het basispakket 2018 wordt ieder jaar opnieuw bekeken door de Nederlandse regering en bekend gemaakt op de derde dinsdag van September. Een aanvullende verzekering kan heel basaal zijn maar ook zeer uitgebreid, de kosten van een aanvullende polis verschillen dan ook per zorgverzekeraar en de inhoud van het pakket.

Welke zorg zit er in een aanvullende zorgverzekering?

  • Tandzorg
  • Fysiotherapie
  • Brillen en / of lenzen
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Extra kraamzorg
  • Geestelijke gezondheidszorg

Het gebeurd vaak dat bepaalde behandelingen en of therapiesoorten gecombineerd worden in een polis. Vaak geldt wel de regel des te groter de inhoud van het pakket des te meer hij kost. Bekijk hier de zorgvergoedingen 2018.

Wanneer is het goed om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten?

Verwacht u dat u de komende periode veel gebruik gaat maken van zorg? Of vindt u het een prettig idee indien er iets gebeurt. U kunt hierbij denken aan een operatie die gepland staat of een baby die op komst is. Zo kunt u dus besparen op de zorgpremie. U betaalt weliswaar meer premie, maar u kunt meer terugkrijgen via de aanvullende zorgverzekering.

Wanneer kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

De aanvullende zorgverzekering is alleen af te sluiten tijdens de overstapperiode van de zorgverzekeraars. Dit begint vanaf half november tot en met 31 december van ieder jaar. Wij hebben onze zorgvergelijker zo aangepast dat u direct kunt kiezen voor een aanvullende zorgverzekering op de pagina: zorgpremie vergelijken.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.