Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is een budgetpolis

Wat is een budgetpolis?

De budgetpolis ofwel budget zorgverzekering is een goedkope basisverzekering, dit is dan ook het kenmerk waaraan deze zorgverzekering is te herkennen. Het grote nadeel van deze budgetpolis is dan ook dat u voor sommige gevallen slechts in een aantal ziekenhuizen binnen Nederland geholpen kan worden. De zorgverzekeraar heeft de zorg voor een scherpe prijs ingekocht bij slechts een aantal centra, dit kan resulteren in veel reistijd of indien u gebruik maakt van een niet gecontracteerde zorgverlener een hoge rekening die u alsnog zelf moet betalen.

Voordelen van een budgetpolis:

  • Dit lijkt de prijs, echter door het geringe zorgaanbod van deze zorgverzekering is gebleken dat veel consumenten die deze polis bezitten alsnog op jaarbasis 277 euro extra aan kosten maken* Zie ook het eerdere onderzoek van ZorgverzekeringWijzer in ons artikel: Budgetpolis verdubbelt de winst van de zorgverzekeraar.

Nadelen van een budgetpolis:

  • Door de zeer beperkte vorm van keuzevrijheid kunt u in sommige gevallen slechts in 12 ziekenhuizen binnen Nederland terecht voor deze zorg.
  • Medicatie en hulpmiddelen zijn vaak alleen online te bestellen
  • Contact met de zorgverzekeraar verloopt vaak enkel digitaal.
  • Bij gebruik niet gecontracteerde zorg kan het zo zijn dat u slechts een vergoeding krijgt van 65% van het door de zorgverzekeraars opgestelde tarief. Een voorbeeld hiervan is indien u een heupoperatie moet krijgen in een ziekenhuis dat niet is aangesloten. De kosten voor deze operatie zijn in die betreffende kliniek 10.000 euro, de zorgverzekeraar vindt 8000 euro het voor hun gangbare tarief, hiervan krijgt u 65% vergoeding van uw zorgverzekeraar (5200,- euro). De rekening die u zelf zult moeten betalen bedraagt dan 4800 euro voor deze behandeling. Echter voor een paar euro meer per maand heeft u al een zorgverzekering waar u een keuzevrijheid heeft en dit soort problematiek kunt voorkomen.

Wat zijn de budgetpolissen van 2018 en wat is de vergoeding?

Heeft u één van deze polissen of wilt u kijken wat er wel en niet vergoed gaat worden indien u deze polis afsluit? Bekijk dan snel de zorgvergoedingen en voorkom hoge kosten in de toekomst.

Naam polis 
Premie per maand
Vergoeding bij niet gecontracteerde zorg
CZ Zorgbewust polis 
101,3
65%
VGZ Goede Keuze 
99,95
75%
Zilveren Kruis basis budget
96,95
75%
CZ direct
94,95
65%
Anderzorg
93
75%
Bewuzt goede keuze
92
70%
Menzis basis voordelig
90,75
65% of 75%
Unive Zorgbewustpolis 
89,95
70%
PMA budget
88
65% of 75%
Zekur basis budget
86
80%
 

 

 

Naast de budgetpolis zijn er nog drie andere vormen van polissen:

Bekijk snel of de budgetpolis een polis is die bij u past voor de zorgverzekering 2018 en start met uw zorgverzekering vergelijken

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.