Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is een collectieve zorgverzekering?

besparen op zorgverzekeringWanneer u een zorgverzekering afsluit bij een Nederlandse zorgverzekeraar kunt u kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. Zo kan de verzekeraar bijvoorbeeld kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Veel personen in Nederland weten niet precies wat een collectieve zorgverzekering inhoudt. Toch is het zeer gemakkelijk om onderscheid te maken tussen de verschillende verzekeringen die in Nederland aangeboden worden.

Een collectieve verzekering is eigenlijk niet veel meer dan een verzekering die u samen met een grote groep mensen afsluit. Deze verzekering kunt u bijvoorbeeld afsluiten wanneer uw bedrijf waar u werkt, deelneemt hieraan. De collectieve verzekering is dan bedoeld voor alle werknemers van dit bedrijf. Soms komt het ook voor dat bijvoorbeeld leden van een sportclub hieraan kunnen deelnemen. De verzekerde krijgt bij een collectieve verzekering dan vaak een aantrekkelijke korting op de maandelijkse premie. In een aantal gevallen kan een collectieve verzekering dan ook erg voordelig zijn. Veel mensen die de kans hebben om zich collectief te verzekeren hebben dit dan ook gedaan. De meeste collectieve verzekerden zijn verzekerd via hun werkgever. Een ander groot deel van de collectieve verzekerden bestaat uit patiëntenverenigingen van chronisch zieke personen. Deze verenigingen hebben met de zorgverzekeraars dan een collectieve verzekering afgesloten. In veel gevallen is het voor de verzekerde zeker de moeite waard om een collectieve verzekering af te sluiten doordat de verzekerde een lagere premie kan betalen. Toch wil dit niet zeggen dat u altijd goedkoper uit bent dan bij een standaard zorgverzekering. Sommige kleine verzekeraars bieden namelijk een scherper tarief bij een basispakket dan een groot bedrijf bij zijn collectieve verzekering.

Voordelen voor zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars hebben uiteraard ook enkele voordelen aan hun verzekerden met een collectieve verzekering. De zorgverzekeraars kunnen op deze manier namelijk een groot aantal klanten tegelijkertijd binnenhalen. Tevens kunnen chronische zieken die door middel van een patiëntenvereniging een collectieve verzekering afsluiten ook voor veel voordeel zorgen bij de zorgverzekeraar. Een zorgverzekeraar die bijvoorbeeld veel diabetes patiënten in zijn klantenbestand heeft kan met zijn zorgaanbieders scherper onderhandelen over de prijzen van controles en behandelingen. Tevens krijgen zorgverzekeraars ook voor hun klanten die een bepaalde chronische aandoening hebben geld van de overheid uit het vereveningsfonds.

Korting op de zorgverzekering 2018

In de meeste gevallen staat een collectieve zorgverzekering gemiddeld garant voor een korting van 7% voor een basisverzekering. We spreken hier dan over een kortingsbedrag van circa 80 tot 98 euro op jaarbasis. Daarnaast krijgen collectief verzekerden ook vaak korting op een aanvullende verzekering.

Een aantal voordelen van een collectieve verzekering ten opzichte van een standaard verzekering zijn:

  • De verzekerden krijgen een korting van gemiddeld 7 tot 9 procent. Dit is afhankelijk van de deal die bijvoorbeeld de werkgever maakt met de zorgverzekeraar;
  • Voor werkgevers kan het erg veel tijd schelen omdat de zorgverzekeraar de zorg uit de handen kan nemen;
  • De meeste verzekeraars bieden een mogelijkheid om een speciaal zorgpakket samen te stellen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld extra fysiotherapie bij werknemers die erg veel lichamelijke arbeid op een dag verrichten;

Iedereen kan gebruik maken van de collectiviteiten via ZorgverzekeringWijzer die wij voor u hebben weten te bedingen bij de zorgverzekeraars. Dit voordeel kan oplopen tot wel 25% korting op de aanvullende polissen. Let op dit geldt ook indien u reeds verzekerd bent bij deze zorgverzekeraars waarvoor de korting geldt, bekijk de pagina korting op je zorgverzekering voor meer informatie.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.