Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is een combinatie zorgverzekering?

Wat is een combinatiepolis?

Binnen het Nederlandse zorgstelsel zijn er een aantal verschillende polissen waaruit u kunt kiezen voor wat betreft het basispakket van de zorgverzekering. Dit heeft vooral te maken met de vorm van dekking die u krijgt indien u een dergelijke polis afsluit. In dit artikel zullen we verdieping bieden over de combinatiepolis, wat is dit en welke voor en nadelen kleven er aan deze combinatiepolis?


Combinatiepolis

Een combinatiepolis is één van de vormen waar u voor kunt kiezen bij een basisverzekering. Hierbij heeft u voor sommige vormen van zorg recht op zorg (natura) en voor andere vormen heeft u recht op een vergoeding van de kosten (restitutie). Ook bij een combinatiepolis kan de zorgverzekeraar afspraken gemaakt hebben voor het restitutiegedeelte. Er is dan sprake van een combinatie tussen vormen van zorg met natuurvoorwaarden en vormen van zorg met gedeeltelijk gecontracteerde voorwaarden. Voor de gedeeltelijk gecontracteerde voorwaarden geldt dat u de zorgkosten vergoed krijgt wanneer u naar één van de gecontracteerde zorgaanbieders gaat. Bij het bezoeken van een niet gecontracteerde zorgaanbieder moet u mogelijk (een deel van) de rekening zelf bekostigen. 

 


Voor- en nadelen van een combinatiepolis

Voordelen:

  • Een combinatie van keuzevrijheid en geen keuzevrijheid

Nadelen:

  • Kans op onvolledige vergoeding
  • Bij niet gecontracteerde zorgverleners, dient u het bedrag zelf voor te schieten.

Lees ook:

Start nu met het vergelijken van uw zorpgremie en bekijk welke polis er op dit moment het beste aansluit op uw persoonlijke wensen. 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.