Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is een natura zorgverzekering?

Wat is een naturapolis?

Een naturapolis is één van de drie meest gangbare polissen van dit moment binnen de onderdelen van de zorgverzekeringen. Dit is dan ook de zorgverzekering waar de consumenten op onze website het meeste voor kiezen. Het kan lastig zijn om uw keuze te maken voor uw zorgverzekering, want wat is een naturapolis nou precies?

Naturapolis

Bij een naturapolis heeft u recht op zorg. Dit betekent dat de zorgverzekeraar voor alle vormen van zorg afspraken maakt met zorgaanbieders en deze zorg voor u koopt. Deze zorgaanbieders waarmee afspraken gemaakt worden, zijn de zogenoemde gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturapolis maakt gebruik van de zorgverleners waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. De zorgverzekeraar heeft bij deze zorgverleners de verplichting om de kosten die gemaakt zijn volledig te vergoeden. U krijgt dan ook zelf geen rekeningen thuis en hoeft geen gemaakte kosten voor te schieten. Veel zorgverleners hebben dan ook contracten met de zorgverzekeraars. Als ze dit niet doen, lopen zij het risico dat zij mogelijk minder verdienen op de geleverde diensten. Indien u een naturapolis heeft, kunt u wel gebruik maken van zorgverleners waar uw zorgverzekering geen contract mee heeft. Het risico hiervan is dat u 10-20% van de gemaakte kosten zelf dient te betalen, omdat de zorgverzekeraar alleen de marktconforme prijs zal betalen voor de behandeling of therapie die u heeft ondergaan.


Voor- en nadelen van een naturapolis

Voordelen:

  • Directe lijnen tussen zorgverzekeraar en zorgverlener
  • Geen rekeningen voorschieten

Nadelen:

  • Minder keuzevrijheid
  • Bij niet gecontracteerde zorg vaak een eigen bijdrage van 10-20%

Lees ook:

Dit is een van de meest gekozen polissen door de consumenten die gebruik hebben gemaakt van onze vergelijker op de pagina: zorgpremie vergelijken. Een van de belangrijkste punten is dat u geen rekeningen op voorhand moet betalen. N.B. Een ruime meerderheid van de zorgverleners in Nederland zijn aangesloten bij de zorgverzekeraars waardoor u vaak gebruik kunt maken van een zorgverlener bij u in de buurt.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.