Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen natura-, restitutie-, combinatie- of budgetpolis?

In Nederland hebben we voor de zorgverzekeraars op dit moment drie soorten polissen welke u verplicht af dient te nemen middels het basispakket. U staat geheel vrij in uw keuze welke u kiest. Maar wat is het verschil tussen natura-, restitutie- en een combinatiepolis? Daarnaast bieden zorgverzekeraars ook nog budgetpolissen aan.


Wel of geen keuzevrijheid?

Het verschil in deze polissen zit vooral in wat uw behoeften en wensen zijn voor de periode dat u de zorgverzekering afsluit. Wilt u volledige keuzevrijheid, dan dient u te kiezen voor een restitutiepolis. Wel bestaat de kans bij een restitutiepolis dat u een behandeling of therapie moet voorschieten en zelf terug dient te vragen bij uw zorgverzekeraar. Heeft u geen zin om dit te ondernemen, dan is hiervoor de naturapolis. Echter, u kunt dan alleen terecht bij de aangesloten hulpverleners die een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Een derde variant is de combinatiepolis. Hierbij heeft u voor sommige vormen van zorg recht op zorg (natura) en voor andere vormen heeft u recht op een vergoeding van de kosten (restitutie). 


Let op! Goedkoop kan duurkoop blijken

Wilt u vooral erg goedkoop uit zijn en hecht u geen waarde aan keuzevrijheid, dan is er de budgetpolis. Deze polis heeft een zeer lage premie maar brengt wel gevaren met zich mee. Wanneer u kosten gaat maken bij een niet gecontracteerde hulpverlener, dan kunt u bedrogen uitkomen en moet u soms wel tot 50% van de gemaakte kosten zelf betalen.


De verschillende polissen nader toegelicht

Omdat er veel onduidelijkheid heerst over hoe de polissen in elkaar zitten, kunt u deze afzonderlijk van elkaar bekijken op de volgende pagina’s:

Tevens kunt u gebruik maken van onze zorgvergelijker waar u uw wensen aan kunt geven voor de komende periode. Door te kiezen voor keuzevrijheid of juist niet komen enkel de polissen naar voren die aan uw wensen voldoen. U kunt deze bekijken door te klikken op de volgende link: zorgpremie vergelijken.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.