Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding anesthesist 2019

Wat is een anesthesioloog (anesthesist/narcotiseur)?

Een anesthesioloog is een medisch specialist die zich heeft gespecialiseerd in het beleid van verdovingsmiddelen. Door anesthesie (narcose) worden negatieve gevoelens en de waarneming van pijn geblokkeerd. Anesthesie wordt gegeven aan patiënten die een pijnlijk onderzoek of een operatie moeten ondergaan. De anesthesioloog houdt zich bezig met de vitale lichaamsfuncties zoals bijvoorbeeld:

  • de temperatuurregulatie
  • het bewustzijn
  • de ademhaling
  • de hormoonbalans
  • de circulatie

Wat doet de anesthesist tijdens een operatie?

De genoemde functies worden door de anesthesioloog ondersteund, bewaakt, gecontroleerd en indien nodig overgenomen. Het is afhankelijk van het onderzoek of operatie voor welke anesthesie wordt gekozen. Per patiënt kan er voor een andere manier van anesthesie worden gekozen. De anesthesioloog bespreekt (beoordeelt) met de patiënt, de beste en veiligste manier van anesthesie voor het onderzoek (operatie) wat de patiënt moet ondergaan. Er zijn verschillende vormen van anesthesie: de algehele anesthesie, hierbij is de patiënt totaal onder verdoving en maakt de operatie niet bewust mee. Bij een regionale anesthesie wordt een groot gebied van het lichaam verdoofd. Bijvoorbeeld het onderlichaam, een been of arm. De patiënt voelt geen pijn maar maakt het onderzoek of operatie wel bewust mee. Een lokale anesthesie is een plaatselijke verdoving, dat betekent dat een klein deel van het lichaam wordt verdoofd. Dit wordt o.a. toegepast bij het hechten van een kleine wond. Een lokale anesthesie wordt meestal door de behandelend arts toegepast.

Wanneer kun je gebruik maken van een pijnpolikliniek?

Je wordy door je behandelend arts doorverwezen naar een pijnpolikliniek als pijn je dagelijks functioneren belemmert. Op de pijnpolikliniek bestaat het team uit anesthesiologen die in verschillende vormen van pijn zijn gespecialiseerd, onder andere in aandoeningen van de wervelkolom. Anesthesiemedewerkers en pijnverpleegkundigen ondersteunen de anesthesiologen in hun werkzaamheden. Een behandeling door een anesthesioloog op de pijnpolikliniek heeft als doel pijn te verminderen, de overmatige pijnprikkels worden geblokkeerd. Nadat de anesthesioloog je medische gegevens heeft ontvangen van je arts die je heeft doorverwezen naar de pijnpolikliniek, wordt met je bekeken welke behandeling voor jou geschikt is om je pijn te verminderen. De gemiddelde verwachting van pijnvermindering na een behandeling is 50%.                                                .

Wat is de vergoeding voor een anesthesist?

Deze zorg die wordt verleend door een medisch specialist wordt vergoed vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen dient je zorgverzekeraar een contract te hebben afgesloten met je specialist. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat vermeld, met welke specialisten een contract is afgesloten. Bij twijfel is het raadzaam om contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering voor een anesthesioloog geldt het eigen risico.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding anesthesist 2019 scoort gemiddeld: 12 3,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.