Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding consult door huisarts 2018

Huisarts consult

Een bezoek aan de huisarts of een telefonisch gesprek met de huisarts wordt een consult genoemd.

Indien u gezondheidsklachten heeft raadpleegt u als eerste uw huisarts. U maakt telefonisch een afspraak. Een consult duurt meestal tien minuten. Indien u meerdere klachten of vragen heeft kunt u dat tijdens de telefonische afspraak aangeven. Meestal wordt er dan een “dubbele” afspraak (20 minuten) voor u gemaakt. De huisarts zal u vragen welke klachten u heeft en wanneer deze zijn ontstaan. Daarom is het belangrijk dat u de huisarts goed kan informeren.

 • Waar heeft u last van
 • Zijn de klachten constant aanwezig
 • Heeft u er zelf al iets aan kunnen doen
 • Zijn er omstandigheden die uw klachten veroorzaken.

Geef duidelijk bij uw huisarts aan wat u verwacht van het consult. U kunt ook een bezoek aan uw huisarts brengen om een verwijzing te vragen naar een specialist. Als u oogklachten heeft kunt u een verwijzing naar de oogarts vragen. De huisarts zal u eerst vragen stellen voordat hij de verwijzing geeft. Voor de aanvraag van medicijnen zal de huisarts eerst uw klachten met u bespreken voordat er een medicijn kan worden voorgeschreven. Het doel van een telefonisch consult is dat u tijdens dit gesprek met uw huisarts korte medische vragen kunt stellen. Tijdens dit consult kan de huisarts u ook uitslagen geven over eerder verricht onderzoek. De meeste huisartsen hebben een vast spreekuur voor een telefonisch consult.

Vergoeding huisarts consult

De kosten van een bezoek aan de huisarts worden vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft voor deze zorg geen eigen bijdrage te betalen. Dit geldt ook voor een telefonisch consult. Uw zorgverzekeraar moet wel een contract hebben afgesloten met uw huisarts.

Een bezoek aan de huisarts wordt niet altijd vergoed, enkele uitzonderingen:

 • Een zwangerschapstest zonder medische indicatie
 • Een griepvaccinatie zonder medische indicatie                            
 • Een medische keuring.

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt vermeld welke kosten vanuit de basisverzekering worden vergoed. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding consult door huisarts 2018 scoort gemiddeld: 6 2,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.