Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding euritmietherapie 2019

Wat is euritmietherapie?

Euritmietherapie is een bewegingstherapie, waarbij ritmische vloeiende bewegingen de basis vormen. Het is een therapie met een antroposofische basis. Antroposofie betekent dat je alles met bewuste aandacht doet en je continu in verbinding staat met de wereld en de dingen om je heen. Het gaat er bij euritmietherapie om, dat je je bewust bent van de bewegingen die je maakt en er een innerlijke harmonie ontstaat. Zoals innerlijke emoties zich uiten in lichamelijk taalgebruik, zo werken de bewegingen die worden gebruikt werken op het lichaam in. Zo wordt het zelf genezend vermogen versterkt.

Voor wie is euritmietherapie geschikt?

Het doel van euritmietherapie is het bevorderen van genezingsprocessen, dit kan zijn voor lichamelijke klachten zoals:

  • hart en vaatziekten
  • rugklachten
  • reuma
  • psychische problematiek zoals concentratieproblemen, depressie, stress of vermoeidheid.

Euritmietherapie is voor iedereen geschikt, van peuters tot ouderen.

Hoe ziet de behandeling bij euritmietherapie eruit?

Om naar een euritmietherapeut toe te gaan moet je worden door verwezen door een arts. Aan de hand van de aantekeningen van de arts en eventuele diagnose, maakt de euritmietherapeut een behandelplan, die precies op jouw situatie is afgestemd. Voor elke aandoening zijn er speciale oefeningen. De therapeut zal tijdens de sessies de benodigde bewegingen samen met jou doornemen, zodat je vervolgens elke dag thuis zelf kunt oefenen. Afhankelijk van de reden waarvoor je komt, zijn er meerdere sessies nodig. Vaak is er na 7 tot 10 sessie een positief resultaat merkbaar. Een sessie duurt ongeveer 30-45 minuten.

Wat zijn de kosten van euritmietherapie en wat is de vergoeding?

De kosten van een sessie zijn ongeveer 38 euro. De tarieven verschillen per behandelaar. Vergoeding van euritmietherapie valt onder de alternatieve geneeswijze. Deze wordt enkel vanuit het aanvullende pakket vergoed. Informeer bij je verzekering, of je ook recht hebt op vergoedingen voor alternatieve geneeswijze. De vergoedingen kunnen uiteen lopen van 100% tot een gedeeltelijke of geen vergoeding. Vaak geldt er een maximum bedrag wat er per jaar besteed mag worden. Er is geen sprake van een eigen risico. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding euritmietherapie 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.