Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hart mri 2019

Wanneer wordt een MRI-scan van het hart gemaakt?

Een MRI-scan van het hart wordt gemaakt op de afdeling radiologie van een ziekenhuis. In de meeste gevallen kan er voor de scan gewoon worden gegeten en gedronken, je behandelend arts informeert je hierover. In de onderzoekskamer mogen geen metalen voorwerpen worden meegenomen. Een gebitsprothese, bril en gehoorapparaat zijn ook niet toegestaan. Bij een persoon met een pacemaker (bevat metaal) of een ICD (inwendige defibrillator) is een MRI-scan niet mogelijk. Metalen voorwerpen zijn niet toegestaan in verband met de magnetische straling. MRI (Magnetic Resonance Imaging) betekent beeldvorming door magnetische resonantie (meetrillen). Deze techniek maakt de binnenkant van het lichaam zichtbaar. De magnetische straling is onschadelijk voor de gezondheid.

Indien er een MRI-scan van je hart moet worden gemaakt, informeer je behandelend arts als je last hebt van claustrofobie (angst voor kleine ruimtes) of als je zwanger bent. Een persoon die erg angstig is krijgt mogelijk een rustgevend medicijn. Tijdens een zwangerschap wordt een MRI-scan meestal pas gemaakt wanneer de vrouw drie maanden zwanger is.

Kan een hart-MRI het gehele hart bekijken?

Soms wordt er een contrastmiddel in de bloedbaan ingespoten om het contrast van de MRI-scan te verhogen. Indien er een contrastmiddel is toegediend, is het belangrijk om na het onderzoek veel te drinken. Het contrastmiddel verdwijnt uit het lichaam via de urine. Gedurende het onderzoek lig je op een beweegbare tafel, deze wordt langzaam in een tunnel geschoven. De voor- en achterkant van deze tunnel zijn open. Van de magnetische golven die worden uitgezonden voel je niets. Je hoort wel een bonkend geluid, daarom krijg je een koptelefoon op waarmee je naar muziek kunt luisteren. Als je bepaalde muziek tijdens het onderzoek wilt horen dan kan je zelf een cd meenemen. Om het onderzoek te doen slagen is het belangrijk dat je zo stil (ontspannen) mogelijk ligt. Een laborant houdt tijdens het onderzoek contact met je. Je kunt als het echt nodig is de laborant ook waarschuwen door op een knopje te drukken. Met een MRI-scanner worden foto’s van doorsneden van je lichaam (hart) gemaakt. De foto’s worden gemaakt met behulp van magnetische straling en radiogolven die bepaalde signalen opwekken. De signalen die worden opgewekt, worden opgevangen door een antenne. Een computer verwerkt de signalen tot afbeeldingen, de beelden kunnen op een beeldscherm worden bekeken. De afbeeldingen kunnen ook worden afgedrukt.

Wanneer kan je de uitslag hart-MRI verwachten?

Een MRI-scan levert heel veel beelden op die eerst worden bekeken en beoordeeld door de radioloog. Hij/zij maakt een verslag van het onderzoek en stuurt deze naar de behandelend arts, die de uitslag met je bespreekt.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hart mri 2019 scoort gemiddeld: 5 3,2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.