Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hulpmiddelen communicatie 2019

Hulpmiddelen communicatie

Hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden communicatie zijn computers met bijbehorende apparatuur voor lichamelijk gehandicapten, schrijfmachines voor gehandicapten, teksttelefoons en faxapparatuur, wek- en waarschuwingsinstallaties,  en persoonlijke alarmeringsapparatuur voor lichamelijk gehandicapten. Een computer met bijbehorende apparatuur is aangepast aan de lichamelijke beperking(en) van een persoon. Er zijn diverse hulpmiddelen die de bediening van een computer door een lichamelijk gehandicapt persoon mogelijk maken o.a. : 

  • Een alternatief toetsenbord, met extra grote toetsen of toetsbeveiliging; alternatieve aanwijsapparatuur, een muis die kan worden bediend met de voeten; een schermvergroter (wordt vooral door slechtzienden gebruikt), spraakherkenning, wanneer de muis of het toetsenbord niet kan worden gebruikt.
  • Bij een schrijfmachine wordt een toetsenbord geleverd die gericht is op de handicap van de persoon, bijvoorbeeld voor slechtzienden extra grote toetsen.
  • Voor de communicatie over het vaste telefoonnet  voor personen die doof of slechthorend zijn is de teksttelefoon ontwikkeld. Getypte tekst op een toetsenbord wordt verzonden over de telefoonlijn als pulstonen. Deze tonen worden bij de ontvanger vertaald naar de tekst die men kan lezen op een beeldscherm. Faxapparatuur wordt ook vaak gebruikt door doven of slechthorenden personen.      

Signalering

Voor personen die zeer slechthorend of doof zijn worden geluidsignalen voelbaar of zichtbaar gemaakt. Geluid kan door een systeem worden omgezet in trillingen of flitssignalen. Enkele voorbeelden hiervan zijn een wekker, het brandalarm en de deurbel.

Alarmering

Persoonlijke alarmeringsapparatuur is belangrijk voor een persoon met een lichamelijke handicap die zelfstandig woont, maar in geval van nood onmiddellijk op een eenvoudige wijze zich in verbinding kan stellen met een alarmcentrale. D.m.v. een noodschakelaar (draadloos/draagbaar) kan er een telefoonkiesautomaat worden aangezet. Hierdoor wordt er verbinding gemaakt met een centrale. Er is altijd iemand in de centrale aanwezig die de noodoproep zal beantwoorden, indien nodig wordt er direct een hulpverlener gestuurd.

Vergoedingen hulpmiddelen communicatie

Een hulpmiddel kan in bruikleen worden verstrekt of in eigendom worden gegeven. Om voor een eventuele vergoeding in aanmerking te komen moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld onder welke voorwaarden je mogelijk voor een vergoeding in aanmerking komt.                                             

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hulpmiddelen communicatie 2019 scoort gemiddeld: 3 2,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.