Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding kolfapparaat 2019

Kolfapparaat

De beste voeding voor je baby is borstvoeding. Moedermelk bevat goede voedingsstoffen en beschermingsstoffen tegen infecties en ziekten. Een moeder die borstvoeding aan haar kindje kan geven, komt veelal sneller weer zelf op haar eigen gewicht.

Met een borstkolf is het mogelijk om zelf de moedermelk uit je borsten te halen. Het komt voor dat je niet altijd zelf je borstvoeding aan de baby kan geven omdat je werkt. Door te kolven, kun je de moedermelk bewaren en iemand anders kan deze voeding aan je baby geven met een flesje. Moedermelk dient te worden bewaard in de koelkast op een temperatuur van 0-5 graden. Voordat de afgekolfde moedermelk aan de baby wordt gegeven moet deze eerst in een flesje in een flessenverwarmer worden verwarmd.

Om moedermelk af te kolven heb je een kolfapparaat nodig. Er bestaan twee soorten kolven :

  • het handmatige kolfapparaat
  • het elektrische kolfapparaat

Een handmatig kolfapparaat wordt vooral gebruikt voor af en toe kolven. Een handkolf is compact en weegt niet veel.De kolf is dus gemakkelijk in een handtas mee te nemen. Het kolven is geluidloos. Het elektrische apparaat biedt meer voordelen als er regelmatig wordt gekolfd. In minder tijd kun je meer kolven en je hebt geen last van spierpijn. Indien je meerdere keren per dag kolft, dan wordt het dubbelzijdig kolven aangeraden. Een elektrisch apparaat maakt wel geluid tijdens het kolven. Deze apparaten werken meestal zowel op batterijen als op netstroom.

Kopen of huren

Als je een kolfapparaat gedurende korte tijd nodig hebt, kun je het beter huren omdat dit voordeliger is. Meestal wordt een kolfapparaat gehuurd als een kindje de eerste dagen (weken) in het ziekenhuis moet verblijven. De moedermelk kan dan thuis al worden gekolfd en in het ziekenhuis aan het kindje worden gegeven. Ook kan tijdens de huurperiode ondervonden worden of je kolven wel fijn vindt. Een kolfapparaat wordt vooral gekocht door mensen die weten dat zij voor langere tijd gaan kolven, bijvoorbeeld door moeders die werken en hun kindje wel moedermelk willen geven. Bij een thuiszorgwinkel kun je een apparaat huren of kopen, dit is ook mogelijk via internet.

Vergoeding kolfapparaat

Vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering heb je geen recht op een vergoeding. Indien je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten, heb je mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding kolfapparaat 2019 scoort gemiddeld: 16 1,6 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.