Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding medicijnen in het buitenland verloren 2018

Kunnen mijn medicijnen worden opgestuurd wanneer ik in het buitenland ben? 

Tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland heeft u mogelijk medicijnen nodig, dit kan voorkomen bij de volgende omstandigheden:

  • u gebruikte al medicijnen, maar bent uw medicijnen verloren
  • na bezoek aan een arts heeft u een recept voor medicijnen ontvangen
  • u verblijft in een ziekenhuis waar u bepaalde medicijnen worden voorgeschreven.

Als u al medicijnen gebruikte en er een herhaalrecept bij uw apotheker aanwezig is kunnen de medicijnen naar u toe worden gestuurd. Medicijnen die u al in Nederland gebruikte zijn niet altijd leverbaar in het buitenland, deze medicijnen kunnen naar u opgestuurd worden.  Indien bepaalde medicijnen nodig zijn voor een behandeling ter plaatse en deze zijn niet leverbaar in het land van verblijf, dan worden deze ook naar u gestuurd. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. Indien u bent opgenomen in een ziekenhuis en u bent zelf niet in staat om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar wordt er voor u contact opgenomen met uw verzekeraar. De zorgverzekeraars hebben meestal een alarm-telefoonnummer waarmee contact kan worden opgenomen tijdens verblijf in het buitenland. 

medicatie versturen buitenland
Medicijnen kunnen opgestuurd worden wanneer ze in het buitenland niet te krijgen

Worden opgestuurde medicijnen vergoed?

Vanuit het basispakket wordt geen vergoeding verstrekt. Mogelijk heeft u recht op een vergoeding vanuit een aanvullend pakket, indien u dit heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Vaak wordt er voor een vergoeding voor de organisatie van toezending medicijnen rekening gehouden met het land waar u verblijft, ligt dit land binnen of buiten Europa. Let hier op als u een aanvullend pakket afsluit. Voor vergoeding vanuit een aanvullend pakket geldt het eigen risico niet. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om na te gaan of u recht heeft op een vergoeding. Indien u geen aanvullend pakket bij uw zorgverzekeraar wilt afsluiten is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. Diverse kosten die niet door een zorgverzekeraar worden vergoed kunnen mogelijk worden vergoed door een reisverzekering.

Goed verzekerd op reis voorkomt onverwachte hoge kosten voor uzelf.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding medicijnen in het buitenland verloren 2018 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.