Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding plastisch chirurg 2019

Wat doet de plastisch-chirurg?

Plastische chirurgie in onder te verdelen in twee gebieden, in reconstructieve chirurgie en cosmetische chirurgie.                                                                                                                        
Onder de reconstructieve chirurgie vallen o.a.:

 • craniofaciale chirurgie (afwijkingen in het gelaat, bijvoorbeeld de hazenlip)
 • huidkankeroperaties                             
 • handoperaties
 • weefselconstructies zoals bijvoorbeeld: huidtransplantaties na brandwonden.                                                                     

Onder de cosmetische chirurgie vallen o.a. correctie van.:

 • neus
 • oren
 • oogleden  
 • littekens 
 • borsten
 • buikwand.

Een facelift en een halslift vallen ook onder de cosmetische chirurgie. De meeste plastisch chirurgen verrichten alle operaties, zowel reconstructieve als cosmetische. Een aantal chirurgen heeft zich gespecialiseerd in een bepaald gebied. Cosmetische chirurgie neemt sterk toe, de mensen richten zich steeds meer op hun uiterlijk. Een facelift wordt ondergaan om de huid weer strak en glad te krijgen, dit geldt eveneens voor een halslift. Door een facelift/halslift ziet men er vaak weer jonger en stralender uit.   

Wat zijn voorbeelden van behandelingen die door de plastisch-chirurg worden uitgevoerd?

Liposuctie is een vaak voorkomende plastisch chirurgische behandeling. Letterlijk betekent liposuctie het wegzuigen van vet. Het lichaam kan op bepaalde plaatsen te veel vet opslaan, dit vet wordt stapelingsvet genoemd. Bij mannen komt dit o.a. vaak voor bij de maag- en buikstreek. Bij vrouwen komt dit o.a. voor rond de heupen en buik. Bij het carpale-tunnel-syndroom (CTS) wordt in je pols een belangrijke zenuw bekneld, om deze zenuw meer ruimte te geven word je geopereerd. Een plastisch chirurg die gespecialiseerd is, in operaties van de hand kan deze operatie uitvoeren. De behandelingen door een plastisch chirurg kunnen plaatsvinden onder een algehele of plaatselijke verdoving. Een ingreep kan worden verricht in de dagbehandeling of indien noodzakelijk, wordt de patiënt opgenomen in het ziekenhuis (kliniek). Vooral bij grotere ingrepen wordt de patiënt meestal geheel onder narcose (volledige verdoving) gebracht en opgenomen in een ziekenhuis (kliniek).

Wat is de werkplek van de plastisch chirurg?

Een plastisch chirurg kan werkzaam zijn in een ziekenhuis, maar gelijktijdig ook verbonden zijn aan een privékliniek. De reconstructieve (medische) plastische chirurgie, vindt plaats in het ziekenhuis, cosmetische ingrepen vinden vaak plaats in een privékliniek. Als een cosmetische ingreep in een ziekenhuis plaatsvindt dan kan een plastisch chirurg materieel en ruimte van een ziekenhuis huren om deze ingrepen uit te voeren. Een plastisch chirurg werkt o.a. samen met orthopeden, neurologen, ergotherapeuten, handtherapeuten, dermatologen, chirurgen en revalidatieartsen.

Welke vergoeding wordt gegeven voor de plastisch chirurg?

Voor plastische chirurgie wordt vanuit de basisverzekering zeer beperkt een vergoeding verstrekt. Onder bepaalde voorwaarden ontvangt je een vergoeding vanuit de basisverzekering, voor deze vergoeding geldt het eigen risico. Diverse zorgverzekeraars verstrekken voor plastische chirurgie een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering die je hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Als plastische chirurgie tot doel heeft om er jonger uit te zien, dan wordt door de meeste zorgverzekeraars geen vergoeding verstrekt. Bij een enkele zorgverzekeraar kun je hiervoor wel een aanvullende verzekering afsluiten. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld onder welke voorwaarden je in aanmerking komt voor een vergoeding. Tevens wordt vermeld wanneer er sprake is van een eigen risico.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding plastisch chirurg 2019 scoort gemiddeld: 3 1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.