Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding robotarm 2019

Waar wordt de robotarm voor gebruikt?

Onafhankelijkheid is voor veel mensen erg belangrijk. Voor mensen met een beperking zijn er veel hulpmiddelen om de onafhankelijkheid te bevorderen. De robotarm is één van de vele hulpmiddelen die de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven kunnen vergroten. Een robotarm wordt gebruikt als hulpmiddel voor mensen met een functiebeperking. Deze beperking kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een neurologische aandoening zoals spasticiteit, dwarslaesie of ouderdom.  

Voor wie is de robotarm geschikt?

Een robotarm is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Een robotarm heeft verschillende onderdelen die met elkaar zijn verbonden door middel van gewrichten, hierdoor zijn er verschillende bewegingen mogelijk. Een robotarm heeft een vergelijkbare functionaliteit als een menselijke arm. De robotarm kan bijvoorbeeld iets vastpakken of draaien, hiervoor is aan het eind van een robotarm “gereedschap” bevestigt waardoor dit mogelijk wordt. Een robotarm kan handmatig worden aangestuurd door middel van een bedieningspaneel, of door een joystick worden bediend. Het is ook mogelijk om een robotarm te programmeren om bepaalde handelingen zelfstandig uit te voeren.

Welke functies kunnen overgenomen worden door de robotarm?

Met behulp van een robotarm kunnen mensen bijvoorbeeld zelfstandig eten, drinken, tanden poetsen, tekenen of schilderen. De robotarm dient dus niet alleen voor de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) maar is ook bedoeld voor het recreëren van de mensen met een functiebeperking.

Enkele voordelen van dit hulpmiddel:

 • de arm kan met een zeer beperkte spierkracht bewegen 
 • het gewicht van de arm wordt gecompenseerd     
 • heeft een positief effect op de functionaliteit en doorbloeding van de arm   
 • eenvoudig instelbaar door standaard toetsenbord 
 • modellen beschikbaar voor mensen met weinig vinger- en handfunctie    
 • bevordert de zelfstandigheid
 • minder professionele hulp nodig.                                                                                           

Is er een vergoeding mogelijk voor een robotarm?

Onder bepaalde voorwaarden wordt er een vergoeding voor een robotarm uit het basispakket verstrekt. Voor deze vergoeding geldt het eigen risico. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering worden de voorwaarden vermeld waaraan je dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding robotarm 2019 scoort gemiddeld: 1 1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.