Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding spoedeisende hulp arts 2019

Wat is een spoedeisende hulp arts (SEH arts)?

Een spoedeisende hulp arts werkt op de afdeling Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. Op de afdeling Spoedeisende Hulp werkt de SEH-arts samen met o.a. verpleegkundigen, arts-assistenten, co-assistenten en de secretaresse. Patiënten worden door de huisarts of huisartsenpost doorgestuurd, worden met de ambulance binnengebracht, of komen op eigen gelegenheid naar de SEH. De patiënten die binnenkomen op deze afdeling kunnen o.a. een lichte verwonding hebben, maar er zijn ook patiënten die in een levensbedreigende situatie verkeren. Na binnenkomst beoordeelt een triage verpleegkundige de situatie van de patiënt en stelt vast hoe snel er hulp moet worden geboden. Hij/zij doet dit aan de hand van vastgestelde normen. Het is begrijpelijk dat een patiënt met bijvoorbeeld hartproblemen voorrang krijgt op een patiënt met een klein letsel. Indien mogelijk krijgen kinderen meestal voorrang. Enkele voorbeelden van spoedgevallen zijn: symptomen van een hersenbloeding, symptomen van een hartaanval, brandwonden en letsel veroorzaakt door een ernstig ongeval. Enkele voorbeelden van minder spoedeisende gevallen zijn: kleine wonden, lichaamspijn of koorts. Een triage verpleegkundige heeft een speciale opleiding gevolgd om goed te kunnen triëren (rangeren).

Een SEH-arts heeft kennis van verschillende medische gebieden. Hij/zij heeft na de basisopleiding tot arts een speciale opleiding gevolgd om in een acute situatie een goede diagnose te stellen en indien nodig direct een vervolgonderzoek te laten doen. Een (spoed) vervolgonderzoek kan o.a. bestaan uit het laten maken van röntgenfoto’s of bloedonderzoek. De SEH-arts bepaalt na onderzoek en een gestelde diagnose, welke behandeling noodzakelijk is voor de patiënt. Hij/zij kan bepaalde medische behandelingen zelf verrichten, eventueel na overleg met een medisch specialist. De patiënt kan ook direct worden doorverwezen naar een medisch specialist. Veel patiënten die op de afdeling SEH van een ziekenhuis binnenkomen kunnen direct na behandeling weer naar huis. Het komt ook geregeld voor dat een patiënt direct wordt opgenomen in een ziekenhuis. Een SEH-arts begeleidt ook arts-assistenten die in opleiding zijn, tevens heeft hij/zij vaak een managementtaak. De afdeling Spoedeisende Hulp in een ziekenhuis is 24 uur per dag geopend. Hierdoor werkt de SEH-arts zowel op de dag als ’s nachts.

Is er een vergoeding voor een consult of behandeling door een spoedeisende hulp arts?

Onder bepaalde voorwaarden ontvang je voor een bezoek aan de afdeling Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis een vergoeding vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Voor deze vergoeding geldt het eigen risico. Voor een bezoek aan de huisarts of huisartsenpost geldt geen eigen risico. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering worden de voorwaarden vermeld, waaraan je moet voldoen om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding spoedeisende hulp arts 2019 scoort gemiddeld: 2 4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.