Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding tandprothese 2019

Wat zijn prothetische voorzieningen?

Een prothese is de vervanging van de natuurlijke kiezen en tanden. Er bestaan volledige prothesen (kunstgebit) en partiële prothesen. Een partiële prothese vervangt één of meerdere tanden en kiezen. Deze prothese kan gemaakt worden van metaal of van kunsthars. Je kunt “kiezen” voor een kunstgebit of een klikgebit. Een kunstgebit kan worden geplaatst zonder eerst een operatie te ondergaan. Voor een klikgebit worden er eerst implantaten in je kaak aangebracht. Je kunt met de tandarts bespreken wat de mogelijkheden voor jou zijn. Om een prothese te maken zal de tandarts, voordat hij de nog aanwezige tanden en kiezen trekt, een afdruk maken van je voortanden om dezelfde vorm in het kunstgebit te verwerken. Het kunstgebit kan nu voor je worden gemaakt. Na de eerste aanmeting van een kunstgebit volgt na ongeveer een jaar een aanmeting voor een definitief kunstgebit.

Reinig na elke maaltijd je prothese, voor de reiniging zijn speciale reinigingsproducten te koop. Al heb je geen natuurlijke tanden of kiezen meer, is het toch aan te raden dat je dagelijks je mond met een zachte tandenborstel reinigt. Je kunt dit met gewone tandpasta doen. Deze reiniging betreft de slijmvliezen in je mond. Omdat sommige mensen ’s nachts tandenknarsen of de kiezen op elkaar klemmen, wordt het aangeraden om een prothese s´nachts niet te dragen. Het beste is dat je de prothese dan in het water legt.

Welke vergoeding krijg je voor een tandprothese?

Vanuit het basispakket wordt een vergoeding verstrekt voor een gebitsprothese (volledig kunstgebit) voor personen vanaf achttien jaar. Voor de vergoeding geldt een eigen bijdrage en het eigen risico. Mogelijk heb je recht op een vergoeding voor de eigen bijdrage vanuit een aanvullend pakket. Een partiële prothese wordt mogelijk vergoed vanuit een aanvullend pakket, mits je dit hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Voor deze vergoeding geldt geen eigen risico. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering worden de vergoedingen waarop je recht hebt, vermeld. In de onderstaande tabel vind je meer informatie per zorgverzekeraar over de vergoeding.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding tandprothese 2019 scoort gemiddeld: 5 2,4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.