Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding tuina massage therapie 2018

Wat is Tuina massage therapie?

Deze vorm van massage is een voorloper van Shiatsu.  Deze beide vormen van massage zijn een vorm van de traditionele Chinese geneeswijze. Bij de Chinese geneeskunde wordt er vanuit gegaan dat een aandoening wordt veroorzaakt door blokkades en onevenwichtigheid in de Qi stroom( vitale levensenergie). Een tuina massage zorgt ervoor dat de energie weer kan stromen, het gevolg hiervan is dat het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Als onze levensenergie stagneert kunnen er gezondheidsklachten optreden, deze kunnen worden vermindert of mogelijk worden opgeheven, als onze levensenergie weer vrij kan stromen. 

Tuina massage therapie vergoeding 2018
Tuina massage is onderdeel van de Chinese geneesleer

Wat is de tong-diagnose?
De tong-diagnose wordt toegepast bij de traditionele Chinese geneeskunde. Volgens deze geneeskunde zijn interne organen en meridianen verbonden met de tong. Door deze diagnose toe te passen wordt een goed beeld verkregen van de energiestroom in bepaalde organen. Naast deze diagnose wordt rekening gehouden met informatie die al bekend is door reguliere onderzoekmethodes.

Bij welke klachten wordt tuina massage toegepast?

Een tuina behandeling kan zowel bij psychische klachten als bij pijnklachten worden toegepast. Bijvoorbeeld bij:

 • (emotionele) stress
 • astma
 • spijsverteringsklachten
 • oververmoeidheid
 • burn out
 • rugklachten
 • hoofdpijnklachten (migraine)
 • hoge bloeddruk
 • menstruatieklachten.

Wat gebeurt er tijdens de tuina massage?

De letterlijke betekenis van tuina: tui (duw) en Na (grijp). Tuina is een massagetechniek die uitgevoerd wordt door roterende bewegingen op het lichaam, deze bewegingen worden onder druk uitgevoerd op de meridianen en specifieke punten van het lichaam. Door de druk kunnen sommige plaatsen tijdelijk zeer gevoelig zijn, deze gevoeligheid verdwijnt al snel. Door de massage gaat het bloed en de energie weer stromen en treedt direct na de massage een verkwikkend gevoel op.

Wat is de vergoeding voor Tuina massage therapie?

Je ontvangt geen vergoeding voor tuina massage uit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar ontvang je mogelijk vanuit deze verzekering een (gedeeltelijke) vergoeding. In de polisvoorwaarden van je verzekering, wordt vermeld onder welke voorwaarden je in aanmerking kan komen voor een vergoeding. Voor deze vergoeding geldt geen eigen risico. In de onderstaande tabel is per zorgverzekering de vergoeding zichtbaar. In deze lijst wordt uitgegaan van shiatsu, vraag altijd na bij je zorgverzekeraar of Tuina massage therapie wordt vergoed.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding tuina massage therapie 2018 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.