Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding verdoving tandarts roesje 2018

Is het mogelijk om een roesje te krijgen bij de tandarts?

Veel mensen zijn bang om een bezoek te brengen aan de tandarts, met als gevolg dat het gebit wordt verwaarloosd. Voor deze mensen is een behandeling bij de tandarts mogelijk! Door middel van een roesje (sedatie) kunnen er bepaalde behandelingen worden uitgevoerd. Bij een operatie (behandeling) kan je op drie manieren worden verdoofd, plaatselijk, algeheel of een lichte verdoving. Bij een plaatselijke verdoving wordt alleen een bepaald lichaamsdeel verdoofd. Bij een algehele narcose wordt het gehele lichaam verdoofd, de patiënt is tijdelijk buiten bewustzijn. Als iemand wordt verdoofd door middel van een roesje valt hij/zij in een lichte slaap. Deze verdoving kan o.a. worden toegepast bij.:    

  • indien alle tanden en kiezen worden getrokken en meteen een prothese wordt geplaatst    
  • porseleinen kronen worden geplaatst  
  • bij een wortelkanaalbehandeling.

Er wordt een infuusnaaldje ingebracht in de arm of in de hand. Via dit naaldje wordt er een vloeistof ingespoten waardoor je in een lichte slaap valt. Hierdoor maak je de behandeling niet bewust mee. Voordat een verdoving door middel van een roesje wordt toegepast moet er eerst een medische vragenlijst door u worden ingevuld. Aan de hand van deze lijst kan een anesthesioloog(narcotiseur) beoordelen of u in aanmerking komt voor deze manier van verdoven. Een roesje is een lichte narcose waardoor u na afloop van de behandeling hiervan amper klachten ervaart. Er wordt wel aangeraden om iemand mee te nemen die u naar huis kan brengen omdat het niet raadzaam is om direct te gaan auto rijden of op de fiets te stappen. Zolang het verdovingsmiddel zich nog in het bloed bevind is je geheugen nog niet optimaal, dit gaat snel vanzelf over.

Wat is de vergoeding voor een roesje bij de tandarts?

Een verdoving door middel van een roesje wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een tandartsverzekering bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten ontvangt uw mogelijk een (gedeeltelijke) vergoeding. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding verdoving tandarts roesje 2018 scoort gemiddeld: 1 2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.