Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding zelfmeten trombosedienst 2019

Zelfmeten trombosedienst

Voor mensen die een verhoogd risico hebben op trombose en antistollingsmedicatie (coumarines) slikken is het belangrijk dat regelmatig de stollingswaarden van het bloed wordt gemeten. Controle van de stollingswaarden is belangrijk omdat door voeding, medicijngebruik of ziekte er schommelingen in de waarden kunnen ontstaan. Regelmatige controle van je bloed is daarom noodzakelijk. Met zelfmeetapparatuur is het mogelijk om de bloedstollingstijden te controleren. Het is een draagbaar apparaat met toebehoren zoals o.a. een vingerpriksysteem, teststrips en gebruiksaanwijzing. Deze apparatuur biedt het voordeel dat je op elk gewenst moment en op elke plek de stollingswaarden kan meten.

Voor een zelfmeting is één druppel bloed voldoende. Door een prik in de vinger met een speciale prikpen haal je één druppel bloed uit de vinger. Het druppeltje bloed wordt aangebracht op een teststrip die je in de meetapparatuur plaatst, binnen 1 minuut kun je de stollingswaarden aflezen van de meter.

Indien je zelf je stollingswaarden mag meten, ontvangt je eerst een korte training. In deze training word je geleerd: hoe je met de apparatuur en toebehoren je stollingswaarden kan meten en op welke wijze je de dosering van je medicatie aanpast n.a.v. de gemeten stollingswaarden. De trombosedienst beslist of een patiënt in aanmerking komt voor het zelfmeten/zelfdoseren. In de eerste plaats gaat het hierbij om patiënten met een langdurige antistollingsbehandeling. De trombosedienst is ook verantwoordelijk voor de training van de patiënten voor het zelfmeten en het zelfdoseren, voor de begeleiding en regelmatige nacontroles, en voor het verstrekken van de apparaten en de meetstrips. 

Vergoeding zelfmeten trombosedienst

Vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering wordt onder bepaalde voorwaarden een vergoeding verstrekt. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld of je recht hebt op een vergoeding en aan welke voorwaarden moet worden voldaan om hiervoor in aanmerking te komen. Voor dit hulpmiddel in bruikleen geldt geen eigen risico. Voor de vergoeding van de training en de teststrips geldt het eigen risico.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding zelfmeten trombosedienst 2019 scoort gemiddeld: 6 3,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.