Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding adhd medicijnen 2018

ADHD medicijnen

Medicatie voor de behandeling van ADHD, kunnen voor sommige mensen onmisbaar zijn in het dagelijkse leven. Bij een meerderheid van de gebruikers heeft het een positief effect op de kwaliteit van leven. Dit komt doordat er een remming is op de neurotransmitters zoals adrenalline en dopamine, wat ervoor zorgt dat er vaker rust in het hoofd is en zij zich beter kunnen concentreren. Het middel dat hiervoor zorgt is methylfenidaat, dit zit onder meer in Ritalin, wellicht één van de bekendste ADHD medicatie die er op dit moment is. 

Welke medicijnen zijn er voor ADHD?

Het bekendste medicijn is Ritalin. Enkele andere medicijnen zijn:

 • Clonidine
 • Medikinet
 • Amantadine
 • Atomoxetine
 • Concerta
 • Dexamfetamine
 • Kinecteen


ADHD medicijnen 2018
Concerta is één van de mogelijke medicijnen die gegeven wordt bij ADHD

Vergoedingen ADHD medicijnen vanuit de basisverzekering

Op dit moment worden er een aantal medicijnen vanuit de basisverzekering vergoedt met betrekking op ADHD; Ritalin, Dexamfetamine, Medikinet, en dan soms nog onder bepaalde voorwaarden, zoals een maximale dosis. Let op! Je betaalt wel de kosten voor het eigen risico vanuit de zorgverzekering, in 2018 is dit 385 euro. Je kunt eenvoudig op de website van medicijnkosten.nl bekijken wat de kosten zijn, indien je het medicijn voorgeschreven krijgt. 

Worden alle ADHD medicijnen vergoed?

Nee, niet alle zorgverzekeraars geven een vergoeding voor ADHD medicijnen. Voor een aantal zorgverzekeraars geldt dat je hier een eigen bijdrage voor moet betalen, wat fors kan oplopen, want ADHD medicijnen zijn erg prijzig. In de onderstaande lijsten kun je bekijken welke vergoedingen de zorgverzekeraars geven, binnen hun aanvullende zorgverzekeringen. Let op! Dit geldt enkel voor de medicatie, welke valt binnen de eigen bijdrage, niet het eigen risico, indien het medicijn uit het basispakket komt. Overigens hebben wij met een aantal zorgverzekeraars afspraken gemaakt over extra kortingen, je kunt in onze zorgvergelijker je zorgpremie vergelijken, inclusief een filter voor de medicijnkosten.

Update 7 november, wij krijgen veel berichten binnen van verzekerden over de vergoedingen die omlaag gaan met betrekking tot ADHD medicijnen. Wil je een volledig overzicht ontvangen, van alle zorgverzekeraars die deze vergoedingen (van de eigen bijdrage) in 2018 wel aanbieden? Je kunt ons dan een email sturen op info@zorgverzekeringwijzer.nl o.v.v. ADHD medicijnen en je ontvangt, zodra alle premies bekend zijn, een uitgebreid overzicht van alle verzekeraars van dit moment. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding adhd medicijnen 2018 scoort gemiddeld: 44 1,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.