Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding brace/spalken (kortdurend gebruik) 2019

Brace/spalken (kortdurend gebruik)

Verstevigde bandage meestal met baleinen of scharnieren.

Een brace/spalk noemt men ook wel een orthese. Een brace is voor ondersteuning van bijvoorbeeld de volgende gewrichten:

  • nek
  • knie
  • pols
  • elleboog
  • schouder

Door dit hulpmiddel kan de pijn minder worden. Een brace zorgt voor ondersteuning, beweging van het lichaamsdeel blijft mogelijk. Een brace is onderhevig aan slijtage, dit hangt af van o.a. de soort brace, de vochtproductie en hoe vaak de brace wordt gebruikt. De brace kan worden gewassen volgens bijgeleverd voorschrift van de fabrikant. Een spalk is meestal niet buigzaam en wordt o.a. gebruikt bij een botbreuk of een verstuiking. Het materiaal van een spalk kan gips, metaal of kunststof zijn. Een spalk kan de beweging van een gewricht beperken of het gewricht vastzetten. Om een gewricht in de goede stand te zetten wordt ook een spalk gebruikt.

Bij een verrekking van de enkelbanden of een ontsteking in de pols wordt een brace tijdelijk voorgeschreven door de arts, niet alleen voor een tijdelijke ondersteuning, maar ook om zonodig een bewegingsuitslag te beperken. Na genezing is de brace niet meer nodig. Een kniebrace om slijtage aan het kraakbeen in de knie tegen te gaan moet langdurig worden gedragen, omdat slijtage niet stopt maar een voortdurend proces is. Zowel in het dagelijks leven, als bij het sporten, kan er een grotere kans zijn op verzwikking van bijvoorbeeld de enkel of de pols. Een kniebrace of enkelbrace is ook nuttig bij het wandelen vooral in de duinen of in de bossen (oneffen loopoppervlak). Om verzwikking te voorkomen is het raadzaam om bij die activiteiten een brace te dragen.    

Vergoeding brace/spalken (kortdurend gebruik)            

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een vergoeding vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering te ontvangen. Indien je niet in aanmerking komt voor deze vergoeding, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, mits je deze bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten.  In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding.                                          

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding brace/spalken (kortdurend gebruik) 2019 scoort gemiddeld: 8 1,6 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.