Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding bril 2019

Wanneer is het nodig om een bril of lenzen te gaan dragen?

Brillen en lenzen zijn optische instrumenten. Zij worden gebruikt om de refractiefout van het oog te compenseren. Een bril kan ook afwijkingen zoals bijvoorbeeld scheelzien compenseren. Als je veraf of dichtbij niet goed kan zien is het raadzaam om een oogmeting bij de opticien of oogarts te laten verrichten. Als er is vastgesteld dat er voor een goed zicht een bril of lenzen nodig zijn kun je in overleg een keuze maken. De keuze hangt ook af van je situatie, voor welke oogcorrectie heb je een bril of lenzen nodig en welk budget is beschikbaar. Lenzen hebben een kortere levensduur dan een bril, daarbij heb je nog kosten voor de bewaar- en reinigingsvloeistoffen. Lenzen corrigeren over het algemeen beter dan een bril omdat deze dichter tegen de oogbol liggen. Wanneer er gekozen kan worden, uit zowel een bril of lenzen, is het verstandig de voor-  en nadelen naast elkaar af te wegen. In de vergelijker kun je exact aangeven hoeveel vergoeding je zou willen hebben, direct je zorgverzekering vergelijken?

brillen en lenzen zorgverzekering vergelijken
Bij de opticien kun je terecht voor een bril of lenzen

Wat zijn de voordelen voor een bril of lenzen?

Enkele voordelen van een bril:

 • Een lange levensduur, een bril kan jaren meegaan
 • Een bril is gemakkelijk schoonmaken
 • Het geeft een andere uitstraling en gaat mee met de mode

Enkele voordelen van lenzen:

 • Lenzen zijn niet afhankelijk van het modebeeld
 • Contactlenzen beslaan niet in een warme of koude ruimte
 • Lenzen hebben een beter draagcomfort.

Wordt er een vergoeding gegeven voor een bril of lenzen?

De vergoedingen voor brillen en lenzen welke gegeven worden door de verschillende zorgverzekeringen zijn wisselend. Als je in één van onderstaande vakken op meer informatie klikt, vind je een uitgebreide omschrijving betreffende: contactlenzen, brillen, kortingsregelingen en de eigen bijdrage. Daarnaast wordt per onderwerp uitleg gegeven over de vergoedingen die beschikbaar zijn per zorgverzekeraar.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding bril 2019 scoort gemiddeld: 44 2,9 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.