Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding chirurg 2019

Wat is een chirurg?

Een opleiding tot chirurg duurt 12 jaar. Eerst moet de basisopleiding (6 jaar) tot arts worden gevolgd. Daarna wordt de opleiding (6 jaar) tot chirurg gevolgd. Tijdens deze opleiding wordt een specialisatie gekozen, dit betekent dat je over een bepaald onderwerp alles weet. Een chirurg voert operaties uit in het hele lichaam. Hij/zij behandelt diverse aandoeningen, infecties, allerlei verwondingen en tumoren. Chirurgie (heelkunde) is een medisch specialisme. Chirurgie heeft verschillende aandachtsgebieden, zoals vaatchirurgie, oncologische chirurgie, maag-darmchirurgie en traumatologie (bijv. letsel door een ongeval). Voordat iemand wordt geopereerd worden er eerst diverse lichamelijke onderzoeken verricht.

Binnen de chirurgie worden zes vormen onderscheiden:

 • transplantatie chirurgie
 • laser chirurgie
 • open chirurgie
 • plastische chirurgie
 • endoscopische chirurgie
 • micro chirurgie

Wat kan een chirurg behandelen?

Een chirurg is werkzaam in een ziekenhuis op de afdeling spoedeisende hulp en de operatiekamer. Het werk van een chirurg bestaat uit het uitvoeren van kleine ingrepen (o.a. het verwijderen van moedervlekken) maar ook uit ingewikkelde operaties. Op de operatiekamer wordt samengewerkt met de anesthesioloog en zijn medewerkers en operatieassistenten. Voordat een operatie plaatsvindt, wordt er door de chirurg overleg gepleegd met andere medisch specialisten in het ziekenhuis. Het komt ook voor dat er eerst met een chirurg van een ander ziekenhuis overleg plaatsvindt, voordat de operatie van start gaat. Een chirurg houdt zich na een operatie bezig met de behandeling, begeleiding en controle van geopereerde patiënten. 

Wanneer kun je terecht bij een chirurg op een polikliniek?

Een chirurg is een groot deel van zijn tijd te vinden op de polikliniek. Hier ontvangt de chirurg patienten met uiteenlopende klachten. Voor iedere patient wordt gekeken of behandeling mogelijk is en op welke manier dit plaats kan vinden. Er is een nauwe samenwerking met ander medisch specialisten zoals bijvoorbeeld de internisten, oncologen en dermatologen. Deze artsen kunnen na diagnose de patient door sturen voor een operatieve behandeling. Deze patienten komen vaak voor het eerste gesprek op de polikliniek. Ook patienten die een operatie hebben gehad komen na enkele weken voor controle op de polikliniek. Tijdens dit bezoek voert de chirurg een lichamelijk onderzoek uit en bekijkt hij de eventueel nog aanwezige klachten van de patient. 

Worden operaties ook uitgevoerd op de polikliniek?

Kleine operaties zoals het verwijderen van een moedervlek worden uitgevoerd op de polikliniek door een chirurg of een chirurg in opleiding. Dit gebeurt in een aanpaste kamer waar alle middelen om een operatie uit te voeren aanwezig zijn.

Wordt een chirurg vergoed door de zorgverzekering?

Wanneer de huisarts een verwijzing voor de chirurg heeft gegeven, wordt de behandeling of het consult vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt het eigen risico bij het bezoek van een chirurg aangesproken.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding chirurg 2019 scoort gemiddeld: 3 3,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.