Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding contacttherapie 2019

Wat is contacttherapie?

Het voornamelijke doel van contacttherapie is om persoonlijke groei mogelijk te maken. Ieder mens verlangt naar ‘contact’. Veel mensen in onze maatschappij willen aan de verwachtingen van anderen voldoen. Dit gedrag kan op de lange duur een onbehagelijk gevoel bewerkstelligen. Het gevolg hiervan kan zijn, dat men zich in de schulp terugtrekt, hierdoor kan een eenzaam gevoel ontstaan. Contacttherapie kan hier mogelijk een oplossing voor bieden. Deze therapie is o.a. geschikt voor personen die in een depressie verkeren, relatieproblemen of een burn-out hebben. Door een verstoord contact met de omgeving (familie en/of vrienden) kunnen psychische problemen ontstaan. Deze problemen kunnen niet door de patiënt zelf worden opgelost, hij/zij heeft hulp nodig.

Wat is de inhoud van de behandeling bij contacttherapie?

Bij de eerste afspraak voert de therapeut eerst een gesprek met de patiënt betreffende de klachten. Meestal wordt het onderwerp, wat de patiënt het meeste bezighoudt, als uitgangspunt van de therapiesessie gekozen. In de sessie wordt niet gesproken over de klachten, maar worden vooral oefeningen gedaan door middel van gesprekken die de therapeut met de patiënt voert. De manier waarop contact (of juist geen contact) wordt gemaakt, staat telkens centraal tijdens een sessie. Er worden bepaalde situaties door de therapeut met de patiënt geoefend. Tijdens deze oefening observeert de therapeut de lichaamstaal van de patiënt. Uit het gedrag tijdens de oefening kan de therapeut opmaken wanneer de patiënt zich terugtrekt en wanneer hij/zij contact maakt. Door de therapiesessies kan het verstoorde contact met de omgeving mogelijk worden verholpen. Ten gevolge van het herstelde contact met de omgeving, krijgt de patiënt vaak weer een behaaglijker gevoel en kunnen nog aanwezige klachten mogelijk ‘snel’ afnemen.

Vergoeding mogelijk bij contacttherapie?

Contacttherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Mogelijk kan je in aanmerking voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering, mits je deze hebt afgesloten. Voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering, om vast te stellen of je mogelijk recht hebt op een vergoeding. Je kunt de vergoeding per zorgverzekeraar bekijken in de onderstaande tabel.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding contacttherapie 2019 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.