Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding couveuse nazorg 2018

Wanneer wordt een kindje in een couveuse verpleegd?

Als een kindje voor de 37e zwangerschapsweek geboren word noemen we dit een vroeggeboorte en moeten kinderen meestal nog in een couveuse. Ook kan het zijn dat kinderen die een medische afwijking of een medisch probleem hebben een tijdje in een couveuse moeten. Een couveuse is ervoor om een kindje op temperatuur te houden, om zo de baarmoeder na te bootsen. Ook word het kindje in de couveuse beschermd tegen virussen en bacteriën omdat het een afgesloten en steriele ruimte is. Hoelang een pasgeboren baby in een couveuse moet liggen word bepaald aan de hand van de zwangerschapsduur of aan de hand van de ontwikkeling van het kindje.
couveuze nazorg
In een couveuse is de temperatuur hoger dan de omgeving

Bestaat er nazorg wanneer een kindje in de couveuse heeft gelegen?

Het pasgeboren kindje heeft dus een aantal dagen of weken in de couveuse gelegen in het ziekenhuis, maar nu mag uw kindje eindelijk met u mee naar huis. Groot feest maar natuurlijk ook heel spannend want in het ziekenhuis kregen u en uw pasgeboren kindje alle medische en ondersteunende zorg die u en uw kindje nodig hadden en nu mag u het zelf gaan doen. Gelukkig bestaat er hulp om u te ondersteunen als u met uw kindje thuiskomt uit het ziekenhuis, dit heet couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg. Deze zorg is niet hetzelfde als reguliere kraamzorg. Deze zorg bestaat namelijk vooral uit het geven van instructies over de verzorging van uw kind en hoe u uw dagelijkse ritme in het gezin weer kunt terugbrengen zodat het voor ieder lid van het gezin prettig is. Door veel moeders word deze nazorg als prettig ervaren omdat zij vooral die eerste dagen als het kindje thuis is wat extra steun kunnen ervaren van een kraamverzorgende omdat zij vaak nog wat emotioneel zijn en misschien zelf nog niet volledig hersteld zijn. Deze kraamhulp neemt geen huishoudelijke taken over zoals dit wel gebeurt in de reguliere kraamzorg.                  

Wat is de vergoeding bij couveuse nazorg?

Het hangt af van uw zorgverzekeraar of u couveuse nazorg vergoed krijgt. Via een aanvullende zorgverzekering bieden de meeste zorgverzekeraars een vergoeding. Heeft u een zorgverzekering die couveuse nazorg vergoed dan is het meestal zo dat het hele bedrag word vergoed. Voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering voor uw kindje thuis komt uit de couveuse, om na te gaan of u recht heeft op een vergoeding. In de onderstaande tabel vindt u meer informatie over de nazorg na verpleging in de couveuse.

Wilt u meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp kraamzorg? Dan kunt meer informatie vinden op de hoofdpagina zwangerschap & bevalling of kraamzorg.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding couveuse nazorg 2018 scoort gemiddeld: 3 4,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.