Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding elastische kousen en compressietherapie 2019

Elastische kousen en compressietherapie

Uitwendige hulpmiddelen, te gebruiken bij het langdurig compenseren van het functieverlies van aderen bij het transport van bloed en het functieverlies van lymfevaten bij het transport van lymfe.

Compressietherapie is er o.a. op gericht om door middel van medische compressiekousen (elastisch) de bloedstroom te versnellen en de druk in de centrale aders te verlagen.Elastische kousen worden voorgeschreven aan patiënten die last hebben van:

  • lymfoedeem
  • spataderen en/of trombose (het ontstaan van bloedstolsels in de bloedvaten)
  • deze kousen worden ook ter preventie voorgeschreven aan personen die dagelijks lang moeten staan

De kousen worden per persoon aangemeten. Tijdens de meting mag er geen oedeem in het been voorkomen. Het been wordt op meerdere plaatsen gemeten. Indien er in het been toch oedeem voorkomt moet het been eerst worden behandeld met niet elastisch verband totdat het oedeem is verdwenen.

De behandelend arts is degene die bepaalt welk type kousen er wordt voorgeschreven.De kousen moeten een minimale duurzaamheid van zes tot twaalf maanden hebben. Gedurende deze periode is de druk van de kousen voldoende. Het is aan te bevelen om de kousen na ongeveer negen maanden (uiterlijk 1 jaar) te vervangen, omdat er dan sprake is van verminderde druk.

Omdat de elastische kousen op de juiste wijze moeten worden aangetrokken, is het belangrijk dat de patiënt een goede instructie krijgt. Omdat ouderen vaak niet genoeg kracht hebben om zelfstandig de kousen aan te trekken kunnen zij hierbij dagelijks worden geholpen. Bij een thuiszorginstelling kun je om deze hulp vragen.

Vergoeding elastische kousen en compressietherapie

Voor elastische kousen wordt een vergoeding vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering verstrekt. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering worden de voorwaarden vermeld. Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding elastische kousen en compressietherapie 2019 scoort gemiddeld: 15 2,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.