Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding fietsproef 2019

Waarom wordt een fietsproef (inspanningstest) gedaan?

Vele aandoeningen van het hart worden alleen zichtbaar op een hartfilmpje (ECG) als het hart extra wordt belast. Veranderingen die zichtbaar worden in het hartfilmpje kunnen wijzen op bijvoorbeeld het optreden van hartritmestoornissen of zuurstoftekort. Een fietsproef is een inspanningstest, tijdens deze test wordt een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Deze test wordt uitgevoerd op een hometrainer (fiets). Op het ontblote bovenlichaam van de patiënt worden plakelektroden aangebracht die de elektrische prikkel door het hart tijdens de test volgen. Tijdens de gehele test wordt er een hartfilmpje gemaakt en wordt regelmatig de bloeddruk gemeten. Voor elke patiënt is de maximale te verrichten belasting anders, dit wordt bepaald aan de hand van geslacht, leeftijd, lengte en gewicht van de patiënt.

Hoe gaat een fietsproef in zijn werk?

Een toerenteller op het stuur van de hometrainer geeft het aantal toeren per minuut aan. De hartfunctielaborant legt je uit op welke plaats de wijzer moet blijven tijdens het fietsen. Gedurende het fietsen wordt de weerstand op de trappers verhoogd, hierdoor is het voor de fietser steeds lastiger om de wijzer op de juiste plaats te houden. Indien er tijdens het fietsen klachten worden ervaren, zoals bijvoorbeeld pijn op de borst, is het noodzakelijk dat dit direct wordt aangegeven. Dat er vermoeidheid tijdens de test optreedt, is normaal en dit is niet verontrustend, het is wel de bedoeling dat je het fietsen zo lang mogelijk volhoudt. Tijdens de test word je voortdurend geobserveerd door de laborant en de aanwezige arts (-assistent). Omdat een inspanningstest energie kost is het belangrijk dat je voor het onderzoek iets hebt gegeten. Tijdens de test is het wenselijk dat je kleding draagt waarin je je gemakkelijk kan bewegen. Het onderzoek duurt ongeveer twintig minuten. Na het onderzoek rust je nog uit in de onderzoekskamer of wachtkamer (ongeveer tien minuten). De uitslag van de fietsproef wordt door de cardioloog met je besproken.

Wat is de vergoeding voor een fietsproef?

Dit onderzoek vindt altijd plaats in opdracht van een medisch specialist door middel van een verwijzing. Het onderzoek valt onder het basispakket.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding fietsproef 2019 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.