Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding flapoorcorrectie 2019

Wat is een flapoorcorrectie?

Flaporen zijn afstaande oren. Het is een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet in de oorschelp. 4% van de bevolking wordt geboren met deze misvorming, welke geen invloed heeft op het gehoor. Mensen met flaporen worden echter vaak het doelwit van pesterijen, wat kan leiden tot onzekerheid en/of een laag zelfbeeld.

Is een otoplastiek het zelfde als een flapoorcorrectie?

De medische term voor flapoorcorrectie is otoplastiek. Bij deze plastisch, chirurgische ingreep wordt de vorm of stand van de oren gecorrigeerd. Bij een volwassene kunnen ook de oorschelp of oorlel worden verkleind. De plastisch chirurg of KNO arts voert deze ingreep uit, deze ingreep kan ongeveer vanaf het zesde levensjaar worden verricht. De ingreep is meestal een dagbehandeling. Volwassenen krijgen vaak een plaatselijk verdoving, kinderen worden onder algehele narcose geopereerd. De operatie duurt ongeveer een uur.

Hoelang moet het verband blijven zitten na de flapoorcorrectie?

Na de operatie wordt er een strak verband om het hoofd aangebracht, wat ongeveer een week niet mag worden verwijderd. In deze periode mag het haar niet worden gewassen. Als na een week het verband wordt verwijderd, moet er ter bescherming van de oren ongeveer vier tot zes weken een haarband worden gedragen. Deze haarband is alleen ’s nachts nodig. Gedurende de periode van vier tot zes weken worden bepaalde sporten zoals bijvoorbeeld judo afgeraden. De behandelend arts geeft je de nodige adviezen.

Wat is de vergoeding voor de flapoorcorrectie?

Er wordt geen vergoeding voor een flapoorcorrectie vanuit het basispakket verstrekt. Vaak wordt er wel een vergoeding verstrekt vanuit een aanvullend pakket. De meeste zorgverzekeraars bieden meerdere aanvullende pakketten aan, waar je een keuze uit kunt maken. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat vermeld of er vanuit een aanvullend pakket een vergoeding voor deze correctie wordt verstrekt. Het is raadzaam om de verschillende pakketten te vergelijken, alvorens je een keuze maakt. Voor een vergoeding vanuit een aanvullend pakket hoef je geen eigen risico te betalen. Kijk in het onderstaande overzicht voor meer informatie over de flapoorcorrectie per zorgverzekeraar.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding flapoorcorrectie 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.