Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding griepvaccinatie 2019

Griepvaccinatie

De griepvaccinatie oftewel griepprik is een vaccinatie die jaarlijks beschikbaar wordt gesteld, meestal rond oktober. Afgelopen jaar hebben zo’n 2,9 miljoen Nederlanders  de griepvaccinatie gehaald en de vaccinatie voorkomt jaarlijks zo’n 5400 sterfgevallen.

De vaccinatie is bedoeld voor bepaalde groepen die verhoogd risico hebben op het krijgen van de griep en voor wie de griep eventueel een gevaar voor de gezondheid kan betekenen. Onder deze groepen worden verstaan: Volwassenen en kinderen met een chronische ziekte, mensen met suikerziekte, mensen ouder dan 60 jaar. Ook personeel in de zorg wordt aan bevolen om een griepvaccinatie te halen. De griepvaccinatie wordt echter afgeraden voor personen die een kippenei allergie hebben, vrouwen die zich in de eerste trimester van de hun zwangerschap bevinden en voor baby’s jonger dan 6 maanden. Voor de overige bevolkingsgroepen is de griepvaccinatie niet aanbevolen omdat zij over het algemeen voldoende weerstand hebben tegen de griep en daarom vormt de griep voor hen geen gezondheidsgevaar.

Hoe beschermt deze vaccinatie mij?
Na vaccinatie zal het lichaam antistoffen vormen tegen het griepvirus, pas twee tot drie weken na vaccinatie biedt het vaccin de optimale bescherming. Het vaccin biedt geen 100% volledige bescherming tegen de griep. Bovendien zijn er in het vaccin enkel de meest voorkomende griep virussen  opgenomen. Het kan dus zijn dat je alsnog last kunt krijgt van de griep, ook al ben je gevaccineerd. Dit kan dan een van de griepsoorten zijn die niet in het vaccin zijn opgenomen, maar vaak zal de griep wel minder ernstig verlopen als je wel bent gevaccineerd en risico’s van complicaties zijn kleiner. Over het algemeen geeft de vaccinatie geen bijwerkingen.

Vergoedingen griepvaccinatie
De griepvaccinatie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je onder een van de bovengenoemde risicogroepen valt krijgt je automatisch een uitnodiging om de vaccinatie gratis te halen. Als je niet onder bovengenoemde risicogroepen valt, kan het zijn dat je verzekering de vaccinatie vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Aangezien de vaccinatie vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed betaal je geen eigen risico. Je krijgt de vaccinatie éénmaal per jaar vergoed. Krijg je geen uitnodiging, informeer dan bij je zorgverzekeraar of je onder de vastgestelde risicogroepen valt. Als dit niet het geval is, kijk dan goed of de vaccinatie vanuit je aanvullende verzekering wordt vergoed. Let er dan ook op of je zorgverzekeraar eisen stelt, met betrekking tot gecontracteerde zorgverleners.

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding griepvaccinatie 2019 scoort gemiddeld: 17 2,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.