Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding haargroeimiddel 2019

Hoe komt het dat mijn haargroei afneemt?

De voornaamste reden dat je haar droog is en/of slecht groeit, is het gebrek aan proteïnes (eiwitten). O.a. vlees, eieren, melk, kaas en bonen bevatten proteïnen. Er zijn diverse factoren die de haargroei negatief kunnen beïnvloeden, o.a.

  • medicijngebruik (voorgeschreven medicatie kun je niet zomaar stoppen, zonder overleg met je arts)
  • stress
  • slaaptekort.                                                 

Bij het ouder worden vermindert de haargroei ook. Het lichaam maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan. Vitamine D bevordert o.a. haargroei, de celdeling van het haar wordt gestimuleerd, door nieuwe cellen groeit het haar. In de winter groeit het haar minder snel dan in de zomer, omdat er dan minder zonlicht is. Een goed voedingspatroon verhoogt de algemene conditie, bij een goede conditie is de haarconditie ook meestal beter. Dat wil niet zeggen dat als je goed eet dat je de haargroei bevordert.                       

Is een haargroeimiddel preventief te gebruiken?

De meeste middelen kunnen het beste preventief worden gebruikt. Als het opvalt dat het haar uitvalt, is meestal al de helft van het haar uitgevallen. Het advies is om tijdig met een haargroeimiddel te beginnen. In een enkel geval kan door een haargroeimiddel mogelijk haargroei plaatsvinden. De meeste middelen vertragen uitval van het haar.

Wat is de beïnvloeding op de haargroei?

Een haargroeimiddel is geen hormonaal middel, het kan een stimulerend effect hebben op de haargroei. Een haargroeimiddel kan niets doen aan een onderliggende oorzaak, een vermindering van haargroei wat wordt veroorzaakt door een aantasting van de haarzakjes wordt niet opgeheven door het gebruik van een haargroei middel.

Welke haargroeimiddelen zijn er?

Minoxidil is een haargroeimiddel, dat in Nederland is geregistreerd door het College ter beoordeling van geneesmiddelen. Wetenschappelijk is aangetoond dat dit middel kan werken, echter werkt het niet bij iedereen. Minoxidil wordt geleverd als schuim en als lotion. De bijwerking van dit middel is dat er soms hoofdpijn kan optreden. Er kan o.a. ook overmatige haargroei ontstaan of een huidirritatie, dit komt echter zelden voor. Indien je overweegt om een haargroeimiddel te gebruiken omdat je kaal bent, raadpleeg dan eerst je arts om na te gaan of je vorm van kaalheid te behandelen is met een haargroeimiddel. Mensen die een hart- of vaataandoening hebben, mogen dit middel alleen gebruiken in overleg met de arts omdat dit middel de aandoening mogelijk kan verergeren.

haargroeimiddel zorgverzekering vergelijken 2019
Minoxidil is een vaak gebruikt haargroeimiddel

Is er een vergoeding voor haargroeimiddelen?

Haargroeimiddelen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Een homeopathisch haargroeimiddel wordt mogelijk vergoed uit een aanvullende verzekering, raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding haargroeimiddel 2019 scoort gemiddeld: 3 3,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.