Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hepatitis-b 2019

Wat is hepatitis B?

Hepatitis B is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door het hepatitis B virus. Dit virus komt voor in bloed, sperma, voorvocht en vaginaal vocht. Het kan overgedragen worden door onveilig seksueel contact, bloedcontact of bloedproducten en bij de bevalling van moeder op kind. Bij een deel van de patiënten kan de infectie blijven bestaan en dus chronisch worden. Er kan sprake zijn van een inactieve of een actieve infectie. 

  • Symptomen acute hepatitis B: moeheid, gebrekkige eetlust, koorts (grieperig gevoel), spier- en gewrichtspijnen, geelzucht (verkleuren van huid, oogwit, ontlasting en urine) en soms jeuk. De meeste mensen die besmet zijn met het virus krijgen helemaal geen ziekteverschijnselen. 90 tot 95% van alle volwassenen geneest volledig van het acute hepatitis B en zijn vervolgens imuun voor een nieuwe besmetting. Ze zijn dan ook niet meer besmettelijk voor anderen. Zeer zeldzaam kan de ziekte in de acute fase doorslaan naar een levensbedreigende complicatie. 
  • Symptomen chronische hepatitis B: bij 5 tot 10% van de mensen die besmet zijn geraakt met het virus, geneest dit niet vanzelf. Bij pasgeborenen en kleine kinderen is dit 90%. Er ontstaat dan een chronische infectie. Hierdoor kan er na 10-20 jaar verlittekening van de lever ontstaan, levercirrose en leverfibrose. Zij kunnen ook leverkanker krijgen, met overlijden als gevolg. Meestal bijft het virus, zonder klachten te veroorzaken, sluimerend aanwezig en heeft het op de lange duur geen gevolgen. Omdat chronische hepatitis B in de loop van de jaren de lever kan aantasten, is regelmatige controle noodzakelijk. 

Behandeling met medicijnen is in de meeste gevallen bij acute en chronische inactieve hepatis B niet nodig. Patiënten met chronische actieve hepatitis B kunnen met succes behandeld worden. 

Er kan gevaccineerd worden tegen hepatitis B. Sommige risicogroepen, zoals verpleegkundigen en artsen, wordt aangeraden zich te laten vaccineren. De vaccinatie is vanaf 2011 ook standaard opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma. 

Wat wordt er vergoed als je behandeld wordt voor hepatitis B?

Behandeling van Hepatits B, de medicatie die je eventueel voorgeschreven kunt krijgen en de bloedonderzoeken die worden gedaan, worden vergoed door de basisverzekering. Er is echter nog wel sprake van het eigen risico. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hepatitis-b 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.